The Friday Five: Boeken met zomerse sferen

The Friday Five richt zich deze week op het warme weer! Doordat het zonnetje de laatste tijd weer schijnt, is het tijd om te kijken naar wat boeken die je alvast in de zomerstemming brengen. De Friday Five is bedacht door Madelon van The Book Diaries en andere bloggers doen hier ook aan mee. Ik heb vijf boeken uitgekozen die ik op dit moment nog moet lezen. Zeker met zo’n Friday Five wil ik deze boeken enorm graag lezen, dus wie weet is het een duwtje in de goede richting om aan deze boeken te beginnen!

 

The Haters is van Jesse Andrews, de schrijver van Me Earl and the Dying Girl (zo hilarisch en een van mijn favoriete boeken). Dit boek gaat over Corey en Wes die op jazzcamp zijn maar dit verschrikkelijk vinden. Ze ontmoeten daar Ash en vluchten weg van het kamp en gaan op een road trip. Dit lijkt me zeker een heerlijk zomers boek en hij lijkt me zo grappig!

Zoeker is het tweede deel van Riders en ook het laatste deel van deze serie. Deze serie gaat over de ruiters van de apocalyps en klinkt lekker luguber, maar het eerste deel zat vol actie en doet me op de een of andere manier denken aan de zomer. Dit boek kan ik recenseren voor Fantasywereld, dus hierin ga ik snel in beginnen!

The Other Normals is een boek van een schrijver die geweldige boeken heeft geschreven, namelijk Ned Vizzini (bekend van It’s kind of a funny story en De chill pil). Dit boek gaat over de nerdy Perry die houdt van role-playing games en op een kamp gaat. Waarschijnlijk ook een heerlijk zomers boek! Het boek klinkt in ieder geval lekker nerdy, dus volgens mij ga ik hier enorm van genieten.

We were liars had ik twee jaar geleden gekocht tijdens YALC en is gesigneerd, maar ik heb het boek nog steeds niet gelezen. Dit boek gaat over een vakantie van een familie met een blijkbaar enorme mindfuck op het einde en ik hoor van veel mensen dat ze dit boek snel uitlezen, dus hopelijk ga ik dat ook snel eens doen!

Tot slot hebben we Liefde & Gelato, wat zich afspeelt in Toscane (Italië). Een betere zomerse sfeer kan haast niet! Ik weet niet of dit boek wat voor mij is, maar hoop het zeker eens een kans te geven.

 

Dit was de Friday Five voor deze week! Heb jij nog wat boeken met zomerse sferen voor mij als aanraders? Laat het me weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.