The Friday Five: Boeken om in de Valentijnsstemming te komen

Valentijnsdag: je vindt het een heerlijk dag vol romantiek, of je bent er totaal geen fan van. Voor veel stellen hangt de liefde extra in de lucht, terwijl anderen juist een romantische film of boek erbij pakken. Mocht je zelf nog niet in de Valentijnsstemming zitten, maar wil je dat wel graag, dan heb ik vijf mooie boekentips die daarvoor kunnen zorgen!

Heartstopper moet hoe dan ook op het lijstje. Deze graphic novel reeks gaat over Nick en Charlie, die langzaam verliefd op elkaar worden. Charlie is al een tijd uit de kast, maar Nick wist helemaal niet dat hij deze gevoelens voor een jongen kon hebben. De twee jongens zijn zo aandoenlijk, en hun beginnende relatie is zo vertederend. De serie barst van queer personages, en er komt zelfs een serie gebaseerd op het verhaal! Het vierde deel verschijnt al in maart, dus je kan meteen flink vooruit!

Dan een informatief boek, aangezien je misschien helemaal nog niks weet van de liefde en hier nog je eigen weg in moet vinden. Sex Education Eerste hulp bij het leven is daar een perfect boek voor, want naar seksuele voorlichting gaat het boek ook over relaties, communicatie en vriendschap. Voor elke puber is het een heel leerzame gids, alleen is het wel verstandig om eerste de drie seizoenen van de serie op Netflix te zien (anders krijg je wat spoilers).

Dan hebben we Felix Ever After, een fenomenaal verhaal over een zwarte queer trans jongen die te maken krijgt met een anonieme klasgenoot die foto’s van hem verspreidt voor zijn transitie. Dit boek laat een hoofdpersoon zien die erg divers is, en laat zien hoe belangrijk het is om over veel verschillende mensen te lezen in boeken. De auteur is zelf ook trans, en weet hier op gepaste wijze over te vertellen. Het boek gaat ook vooral over liefde, en het heeft een ontroerend einde waar je tranen van vreugde krijgt.

Dan hebben we Blackout, een verhalenbundel waarin zes bekende zwarte YA-auteurs vertellen over een warme zomerdag in New York waarbij de stroom uitvalt. Verschillende koppels komen aan bod, maar een ding is zeker: er is een happy ending waar je heel blij van wordt. Dit boek is ook nog eens vrij dun, dus die heb je zo uit!

Tot slot Tokio voor altijd, waarin een meisje ontdekt dat zij de dochter is van de kroonprins van Japan. Ze wordt uitgenodigd om naar het paleis te gaan in Japan, terwijl ze in de VS is opgegroeid. Ze merkt een enorme culture shock, helemaal omdat ze dit luxeleven niet gewend is. Ze heeft een zoektocht naar haar identiteit, en je waant je volledig in Japan. Als Japanliefhebber is dat fantastisch, en je kan na dit boek uitkijken naar het vervolg, die dit jaar ook uit gaat komen.

Dit zijn mijn vijf Valentijnstips. Welke boeken zorgen ervoor dat jij vlinders in je buik krijgt? Laat het mij weten in de reacties, en bekijk vooral de lijstjes van andere deelnemers aan de Friday Five!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.