The Friday Five: Boeken om knallend het nieuwe jaar in te gaan!

De laatste dag van het jaar, Oud & Nieuw is in zicht! Aangezien we dit jaar weer wat minder gebruik maken van vuurwerk, heb je iets meer rust rond de jaarwisseling. Zo kan je met meer rust een boek lezen, en laat ik vijf tips voor je hebben zodat je knallend het nieuwe leesjaar in kan!

Laten we beginnen met een prachtige graphic novel serie vol queer representativiteit. Heartstopper gaat over Nick en Charlie, die langzaam verliefd op elkaar worden. Hele aandoenlijke personages, een zachte tekenstijl en een verhaal die je emotioneel weet te raken. In januari verschijnt ook deel 3, dus nu is het moment om deze graphic novel op te pakken!

Bloed van Holly Black is laatst uitgekomen, het vervolg op Water. Deze boeken beginnen met een limited edition, na het eerste druk kan je een normale editie halen! Wees er dus snel bij, anders kan je deze prachtige edities met kleur op snee en illustraties aan de binnenkant missen.

Dan wil ik een Webtoon tippen die laatst ook een fysiek exemplaar kreeg, namelijk Lore of Olympus! Een verhaal over de Griekse goden in hedendaagse tijd, maar die ook veel heftige thema’s behandelt zoals consent, slechte relaties en meer. Ik heb erg genoten van dit verhaal, en wil nu sowieso de volgende delen verzamelen! Mocht je niet zo geduldig zijn, kan je alle hoofdstukken lezen op de app Webtoon.

Dan wil ik een van mijn favoriete boeken noemen van het afgelopen jaar, namelijk Zeis van Neal Shusterman. Dit boek zit vol spanning, een interessante toekomstige wereld en ijzersterke personages. Dit boek is gewoon een must-read van 2021, dus dit boek moet je echt gaan lezen! Het wordt sowieso een van je favoriete boeken van het nieuwe jaar, dus zo begin je je jaar met een episch verhaal.

Tot slot wil ik nog een manga aanraden, namelijk Attack on Titan. De anime nadert het einde, dus nu is het moment om in deze fandom te stappen. De manga is in boxen te bestellen, maar ze zijn nu ook begonnen met de omnibus-varianten. Ik ga na de finale de manga volledig lezen, zodat ik tijdens het lezen nog alle hints opmerk over het einde. Dit verhaal zit vol gruwelijke vechtscènes en een gigantische worldbuilding, en ik kan niet wachten om het einde te zien en te lezen.

Dit zijn de boeken die ik jou aanraad voor het nieuwe jaar. Heb jij nog tips voor mij? Laat het mij weten, en check de lijstjes van de andere deelnemers aan deze wekelijkse rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.