The Friday Five: Boeken om mee te nemen op vakantie

Mijn vakantie is op dit moment bezig! Als je deze blog vandaag leest, ben ik aanwezig op YALC (Young Adult Literature Con). Ik ben dus in Londen, heerlijk op vakantie! Mocht jij nog op vakantie moeten, heb ik in ieder geval wat boekentips voor je die je kan lezen op vakantie. Het zijn allemaal boeken die iets met vakantie te maken hebben of waarin de hoofdpersoon aan het reizen is. Zo kom jij helemaal in de vakantiestemming! In de Friday Five plaatsen bloggers wekelijks een lijstje van vijf. Ik heb voor nu 7 boeken uitgekozen, aangezien ik hiervan foto’s heb gemaakt voor de Instagram van Bibliotheek Katwijk, ga die zeker volgen! Dit onderwerp is bedacht door Samantha van Bookish Villainy.

 

Ik wil ten eerste De kids of appetite en Muggenland benoemen van David Arnold. In beide boeken beleven de hoofdpersonen een bijzondere reis. Reizen waarin ze zichzelf beter leren kennen, maar ook andere unieke personen tegen gaan komen. De schrijfstijl van David is ontzettend fijn en beide eindes geven je een hartverwarmend gevoel. Zeker mooi om te lezen tijdens je vakantie!

Haar dag moet ik nog gaan lezen, maar ik hoor van elke lezer dat je daar een vakantiegevoel krijgt. In dit boek wordt een meisje gevraagd voor een jongen om mee te gaan voor een dagje Parijs. Ze gaat mee, een hele spontane actie! Ik hoor van iedere lezer dat ze na het lezen van dit boek gewoon meteen in de trein willen stappen om te gaan reizen. Ideaal om te lezen zodat je ook met veel enthousiasme op vakantie gaat!

De afstand tussen jou en mij gaat over een meisje die een grote wandeling gaat maken als reis. Zou jij ooit een lange wandeltocht willen maken en kamperen in de natuur? Dan is dit boek zeker wat voor jou! Ook een ideaal boek voor de powervrouwen en zelfstandige meiden. Ikzelf zou niet snel zo’n wandeltocht maken, maar ik merkte wel dat het een hele mooie ervaring kan zijn. 

Wij leugenaars van E. Lockhart gaat over een familie die een vakantie heeft bij een mooi huis, maar… Er is iets gaande. Het hele boek vraag je je af wat er aan de hand is en aan het einde kom je erachter… BAM! Dit boek slaat echt in als een bom. Ook is dit boek binnen een dagje uit te lezen, waardoor het ideaal leesvoer is als je tijdens je vakantie een middagje aan het luieren bent bij het strand of het zwembad.

Alles wat je lief is van Nicola Yoon heb ik twee jaar geleden gelezen tijdens mijn vakantie (ook in Londen). Ik moest toen een paar uur wachten op het vliegveld toen ik naar huis ging en ik had het hele boek gelezen! Ik vond het een erg mooi verhaal waarbij je ook een bepaald avontuur tegemoet gaat.

Tot slot wil ik De zomer waarin mijn vader homo werd benoemen. Hierin lees je over een vakantie in Scandinavië. Het is een literaire YA, waar ik veel meer van wil lezen! Ook een mooi verhaal dat je binnen een dagje uit kan hebben.

Dit is de Friday Five van deze week. Iets meer boeken dan normaal, maar zomerse boekentips zijn altijd goed, zeker rond dit moment! Laat me vooral weten welke boeken jij gaat lezen in de zomer, ik ben benieuwd! En mocht je meer boekige inspiratie willen hebben voor je vakantie, kan je op deze blogs ook nog andere Friday Fives vinden:

1 reactie

  1. Ik heb alleen wij leugenaars gelezen. Maar de andere boeken lijken mij ook tof!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.