The Friday Five: Boeken om te lezen in de zomer

In de Friday Five maak ik wekelijks een lijstje van vijf samen met andere bloggers. Deze week bespreken we vijf boeken om te lezen in de zomer, bedacht door Chesley van Leesmeemetmij.  Aangezien het nu zomer is, hoop ik dat je zo nog vele boekentips krijgt die je deze maanden kan verslinden. Vijf boeken uitkiezen was vrij gemakkelijk, dus hierbij mijn zomertips!

 

An Abundance of Katherines is van de meesterschrijver John Green en gaat over een jongen die 27 keer verliefd is geweest op meisjes die Katherine heten. Hij is wat ongemakkelijk met meisjes en probeert zelfs een soort wiskundige formule te vinden om verliefdheid te calculeren. Hij gaat op een zomer een roadtrip maken, wat ik ideaal leesvoer vind voor de zomer. Ik las dit boek ook in de zomer en ik genoot er zo van!

Lobsters is ook een perfect zomers verhaal. Het gaat over twee jongeren die allebei nog maagd zijn bij het halen van hun diploma van de middelbare school. Ze willen ontmaagd worden voordat ze gaan studeren, wat een hilarisch verhaal is. De ongemakkelijkheid druipt er vanaf, maar het is zo hilarisch! Ik heb hardop gelachen tijdens het lezen van dit boek en je krijgt er echt een zomers gevoel van, dus ook dit boek raad ik je zeker aan. 

Muggenland is een bijzonder verhaal van een meisje dat de bus pakt en wegloopt van huis. Ik heb echt genoten van dit unieke personage en alle avonturen die ze meemaakt, maar ik had ook het zomerse gevoel toen ik dit boek las. Prima om te lezen in de zomer dus!

De boeken van Rick Riordan mogen ook niet ontbreken. Dit verhaal speelt zich altijd even af in Kamp Halfbloed tijdens de zomer, de plek waar halfgoden trainen! Deze boeken barsten van de avonturen en door het kamp heb je meteen het idee dat het zomer is. Daarbij is het heel lekker om in de zomer een grote serie te lezen, dus met de Percy Jackson-serie zit je goed! Daarbij is er een vervolgserie genaamd De helden van Olympus en kan je zelfs nog verder gaan met De beproevingen van Apollo. Dat is nog eens veel leesvoer!

Tot slot heb ik het boek Al het moois is niet verloren uitgekozen. Dit gaat over een kamp waar de hoofdpersoon naartoe moet, maar dit is een ander kamp dan een normaal zomerkamp. Een verhaal met iets meer droefheid, maar wel een prachtig verhaal waar ik intens van genoten heb! Deze zou je dus ook zeker moeten lezen deze zomer.

 

Zo, dat zijn een paar boekentips voor de zomer! Welke boeken vind jij ideaal om te lezen tijdens dit warme seizoen? En mocht je nog niet genoeg hebben van de Friday Five, dan vind je hieronder een lijstje met bloggers die ook mee doen aan de Friday Five.

2 reacties

  1. Hier staan veel boeken op die ik nog niet gelezen heb!

  2. Jaaa, Muggenland <3 en ik wil deze zomer echt eens Lobsters gaan lezen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.