The Friday Five: Boeken om te lezen op Valentijnsdag

Valentijnsdag komt er al bijna aan, dus ik vond het tijd dat boekbloggers deze vrijdag alvast wat tips moeten geven voor romantische boeken. Welke boeken zijn ideaal voor Valentijnsdag? Ook al heb je een Valentijn of niet, met deze tips kom je sowieso deze dag door! Dit thema is bedacht voor Nick van Lovely Time with Nicky.

 

Een klassieker op het gebied van romantische boeken is The fault in our stars. Wie heeft dit boek nog niet gelezen? Hazel en Augustus zijn het ideale voorbeeld van een fijn stel en hun verhaal wist mij enorm te ontroeren. Dit boek was echt een trendsetter voor contemporaryverhalen en tijdens Valentijnsdag dit boek opnieuw lezen zou zeker een mooie gelegenheid zijn.

Het rampzalige verhaal van jou en mij klinkt op het eerste gezicht niet als een heel romantisch verhaal, maar dat is het wel. Het gaat over een meisje die letterlijk stierf door een gebroken hart en na haar dood in het hiernamaals zit en nog kan zien hoe haar naasten verder leven. Het is een hele lange tijd dat ik dit boek heb gelezen, maar dit is zeker een reread waard. Het einde was namelijk zo bijzonder, dus dit is zeker een aanrader voor een romantische dag.

Daan & Nadia lijkt wat op The Fault in our Stars, maar dit is door een Nederlandse auteur! Dit boek gaat over twee jongeren die elkaar tegenkomen in het ziekenhuis en hun band wordt heel hecht. De een is juist in de bloei van het leven, terwijl de ander juist erg depressief is. Het is zo mooi om te zien hoe deze twee pubers elkaar helpen en een betere versie van zichzelf worden. Wel een tranentrekker, maar wel een hele mooie!

Eleanor & Park is een verhaal over twee jongeren die buitenbeentjes zijn. Park is een striplezer, terwijl Eleanor een apart meisje is, maar de twee komen beetje bij beetje dichter bij elkaar. De personages zijn verre van perfect, maar dat maakt dit liefdesverhaal zo realistisch en puur. Het is een prachtig verhaal over eerste liefde en wat mij betreft ook een klassieker in de YA-wereld.

Tot slot wil ik Als geen ander benoemen, een verhaal over twee jongeren in New York die allebei verschillende achtergronden hebben. Het is haast een verboden liefde. Het is een verhaal vol diversiteit en hele indrukwekkende personages die heel volwassen aanvoelen. New York wordt ook erg mooi beschreven, dus dit boek kan je zeker lezen tijdens de dag van de liefde.

 

Dit zijn mijn aanraders voor Valentijnsdag. Heb jij nog romantische boeken die jij op Valentijnsdag wil gaan lezen? Laat het me weten, of check de andere Friday Fives van mijn collega-bloggers!

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik lees jouw lijstje en denk: Ow ja die had ik ook nog kunnen kiezen haha

    1. Haha, genoeg romantische boeken om uit te kiezen! 🙂

  2. Ik heb alleen TFIOS en Daan & Nadia gelezen 🙂 Ik had wel verwacht dat je De Appeltaart Van Hoop in dit lijstje zou zetten hihi

    1. Daar zat ik wel over na te denken, haha! Maar de romantiek daar is naar mijn idee niet de hoofdtoon van het verhaal en de personages zijn nog vrij jong (MAAR ZO LIEF EN CUTE IK HOU VAN DIT BOEK!!!), dus vandaar dat ik de voorkeur gaf aan wat YA-verhalen 😀

  3. Ik ken eigenlijk maar weinig echt romantische verhalen. Al vond ik To All the Boys I’ve Loved Before wel heel lekker klef.

    1. Haha, die is zeker erg klef! 😛

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.