The Friday Five: Boeken om te lezen tijdens de herfst

In de Friday Five bespreek ik wekelijks met andere bloggers lijstjes van vijf, en ik vind het zo leuk dat er steeds meer mensen aan de rubriek meedoen! Aangezien de herfst is begonnen, leek het me een goed idee om wat herfstboeken in het zonnetje te zetten.

Laten we beginnen met een griezelig boek, namelijk de horrorverhalen van Daniëlle Bakhuis! Clownsnacht was echt een gruwelijk verhaal waarbij elk hoofdstuk eindigt met een spannende cliffhanger. Je kan gewoon niet stoppen met lezen, om daarna niet te kunnen slapen omdat je zo zit te bibberen van angst… Deze maand komt een nieuw verhaal uit, namelijk Het huis zonder einde! Zo zit je wel goed tijdens Halloween!

De Grisha-wereld vind ik ook erg herfstachtig, aangezien het daar vaak erg koud is. De Grisha-trilogie is gebaseerd op een Russische setting, maar De Kraaien-tweeluik heeft inspiratie gehaald uit Amsterdam. Deze boeken zorgen ervoor dat je al kan wennen aan het zitten op de bank met een boek, warme thee en een deken.

Half Zwart is een verhaal over heksen, waarbij de hoofdpersoon Nathan tussen de witte heksen en de zwarte heksen zit. Hij moet bepalen aan welke kant hij hoort, maar veel heksen zijn huiverig tegenover hem. Deze setting vind ik ook erg passen bij de herfst, dus pak deze trilogie zeker op tijdens deze koele maanden!

De kleuren van magie is het begin van een trilogie die zich afspeelt in meerdere werelden, maar in elke wereld is er in ieder geval Londen als stad. Deze reis door de verschillende versies van Londen en alle magie die daarbij komt kijken vind ik ideaal voor de herfst. Mocht je dus toe zijn aan een spannende fantasyreeks, moet je deze zeker oppakken!

Tot slot De Graces, een verhaal over een meisje die een familie leert kennen die lijkt te bestaan uit heksen. Een erg mysterieus verhaal die ontzettend past bij de herfst, en na het eerste deel pak je meteen het tweede deel op. Deze witchy sfeer schreeuwt er gewoon om om gelezen te worden in de herfst!

Dit zijn mijn vijf boeken die ik erg vind passen bij de herfst. Welke boeken vind jij erg passen bij de herfst? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere deelnemers aan deze rubriek!

2 reacties

  1. Welkom nieuwe Friday Five-collega’s!

  2. Bij de herfst passen ‘zware’ boeken heb ik het idee. Na de vele feelgood van afgelopen zomer, merk ik dat ik weer neig naar de literaire en historische romans en de ietwat pittige non fictie op durf te pakken.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.