The Friday Five: Boeken om te lezen tijdens de kerst

Tijdens de Friday Five noem ik telkens samen met andere blogger lijstjes van vijf. Deze keer komen we in de kerststemming door boeken te noemen die je kan lezen tijdens de kerst! Dit onderwerp is bedacht door Merel van Books, Beers and Beyond (een hele leuke blog!), dus laten we snel in de arrenslee stappen en kijken naar wat heerlijke kerstboeken!

De kerstmisaurus is een heerlijk kerstverhaal voor jong en oud en gaat over een jongen die een dinosaurus vraagt aan de kerstman. Drie keer raden wat er uiteindelijk in zijn kamer verschijnt… Een ontzettend mooi verhaal vol vrolijkheid, warmte en de meest leuke personages die er bestaan! En het boek heeft ook nog eens een vervolg, dus je kan nog meer mooie avonturen beleven!

Let it snow is ook een prima boek om te lezen tijdens de kerst. Hopelijk wordt het ook een witte kerst, dan is dit boek helemaal perfect! En mocht je het boek al hebben gelezen, kan je altijd nog herinneringen ophalen door de verfilming te zien op Netflix. Er is ook een filmeditie uitgekomen van het boek, dus ren snel naar de boekhandel voor jouw exemplaar!

De boeken van Harry Potter zijn uiteraard perfect om te lezen tijdens de kerst. Waan je weer in Hogwarts, maak weer kennis met Harry, Ron en Hermelien en beleef de meest magische avonturen! En anders kan je altijd nog terecht bij de verschillende filmboeken van Harry Potter of Fantastic Beasts and where to find them. Genoeg om uit te kiezen!

De Notenkraker is ook een ontzettend mooi verhaal met prachtige illustraties. Dit klassieke verhaal is zo wonderbaarlijk en het is zeker een boek dat perfect is om te lezen bij de kerstboom. Ook aan te raden om voor te lezen!

Ik heb laatst Frozen 2 gezien en deze vond ik verbazingwekkend goed. Mocht je fan zijn van Frozen, kan ik je zeker Een Frozen hart aanbevelen, wat de boekversie is van de eerste film! Zo kan je weer alles te weten krijgen over Elsa, Anna en zelfs Hans.

Dit is mijn lijstje met kerstboeken. Heb jij nog wat aanraders voor mij? Alvast een hele fijne kerst, en check vooral de Friday Fives van andere deelnemers aan deze rubriek voor nog meer aanraders!

3 reacties

  1. Een frozen hart wil ik nog steeds lezen, die lijkt me zo leuk! Misschien geef ik die trouwens wel ‘cadeau’ aan mijn vriend met kerst. Hij houdt van Frozen en ik van lezen, en dan kan ik hem zo vaak als ik wil ‘lenen’, hihi!

    1. Haha, dubbel winst! 😀 Anders kan ik je ook Conceal, don’t feel aanraden, dat is een twisted fairytale op Frozen! 😀

  2. Ik heb echt totaal andere boeken! Bij mij onder andere een paar klassieke detectives en een hervertelling van het kerstverhaal.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.