The Friday Five: Boeken om te lezen tijdens de lente

De lente is van start gegaan, dus het leek me een goed moment om in de Friday Five wat boeken op te sommen die ideaal zijn om te lezen tijdens de lente. Het wordt al weer warmer in Nederland en de bloemen zijn aan het bloeien, dus het is ook een mooie tijd om een goed boek te pakken en te genieten van het warmere weer. Zie hij mijn aanraders!

De Touching Juliëtte-serie komt bijna aan zijn einde, dus dit is een goed moment om deze serie op te pakken. Dit is een serie over Juliëtte, die een gevaarlijke gave heeft: ze kan door haar aanraking mensen pijn doen en in het ergste geval vermoorden. Je kan nu vijf delen lezen en ook nog vier novelles, dus daar kan je mee vooruit! Hoewel ik gemengde gevoelens heb over het vijfde deel, ben ik wel erg benieuwd naar het laatste deel.

Ikzelf doe mee met Camp NaNoWriMo, waarin ik in april 50.000 woorden wil schrijven wat betreft mijn verhaal. Ik lig nu goed op schema en als je zelf aan het schrijven wil, is dit boek zeker aan te raden. Sterke verhalen & hoe je ze schrijft is ook gericht op deze schrijfmaand (die meerdere keren per jaar plaats vindt), dus het is een extra goede gids voor april!

Door alle bloemen zijn er ook een hoop luchtjes die je kan associëren met de lente. Geniet van nog meer geuren via lezen door De magische apotheek te lezen, de serie over allemaal magische luchtjes met de leukste uitwerkingen! Het derde deel komt ook uit, dus je kan genoeg mooie avonturen lezen.

De Lunar Chronicles-reeks vind ik ook erg leuk om te lezen rond de lente, want dit sprookjesachtige en futuristische verhaal vind ik best passen bij de lente. Hoewel het vierde deel Winter een niet zo passende titel is, hoop ik die wel deze lente te gaan lezen, want ik kan niet wachten om deze serie uit te lezen!

Tot slot een boek waarvan ik het vervolg graag lees in de lente, namelijk Because you’ll never meet me. Dit gaat over twee jongens die elkaar nooit zouden kunnen ontmoeten, omdat hun ontmoeting ervoor kan zorgen dat ze allebei sterven. Een heel mooi verhaal en ik ben zo benieuwd naar het vervolg!

Dit is mijn lijstje voor de lente. Welke boeken vind jij heel goed passen bij de lente? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere bloggers die vaak meedoen aan de Friday Five!

2 reacties

  1. Mooi lijstje! Ik ben eigenlijk niet meer verder gegaan met de touching Juliette serie. Veel te bang dat hij uiteindelijk tegen zou vallen.

    1. Ik heb inderdaad wel mijn bedenkingen bij de ”tweede” trilogie, die is niet zo indrukwekkend als de eerste reeks. Hopelijk maakt het laatste deel veel goed!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.