The Friday Five: Boeken om te lezen tijdens de zomer

Het is zomer, dus dat worden veel warme zomerdagen lezen in het zonnetje! Voor de Friday Five vertel ik je graag welke boeken in je aanraad voor dit seizoen. Ik heb voornamelijk series uitgekozen die je dan kan bingelezen, gecombineerd met boeken die gaan uitkomen.

Binnenkort komt Verbeeld me uit, het laatste deel in de Touching Juliëtte-serie. Nu je in de zomer met het lekkere weer veel buiten kan lezen, is het natuurlijk fijn om een goede boekenreeks te verslinden. Nu vind ik de originele eerste drie delen wel beter dan de vervolgdelen, maar ik kan niet wachten op het zesde en laatste deel. Deze serie gaat over een meisje die door het leger is opgesloten, omdat ze de kracht bezit om mensen te vermoorden met haar aanraking. Deze serie heeft een unieke schrijfstijl en een zeer indrukwekkende personageontwikkeling, prima leesvoer om je deze zomer te vermaken! En door het uitkomen van het laatste deel kan je ook de hele serie uitlezen, wat een timing!

De Glazen Troon-serie is een heerlijk fantasy over een sluipmoordenares die voor de koning moet vechten, in een land waar magie is verbannen. Een serie met een enorme worldbuilding bestaande uit zeven delen, ik ben momenteel bezig met het vijfde deel en vind het fantastisch! In de zomer komt ook Het mes van de sluipmoordenaar uit, de proloog op deze serie. Zo heb je dan ook weer een complete serie te pakken!

Foto door The Queen of Geek

Moordgids voor lieve meisjes is geschreven door Holly Jackson, die ik twee jaar geleden ontmoette tijdens YALC in Londen. Toen moest haar boek nog uitkomen, maar de hype was toen flink aanwezig! Nu wordt haar boek zelfs verfilmd en is haar volgende boek al uit in het Engels, maar deze zomer kunnen de Nederlanders genieten van haar spannende YA-thriller. Haal deze zeker in huis, want haar lezers zijn laaiend enthousiast!

Heb je vroeger genoten van Divergent van Veronica Roth? Toen ik vijftien was vond ik dit boek echt fantastisch en was ik ook rond dezelfde leeftijd als de personages. Nu heeft Veronica Roth een boek geschreven over een groep superhelden van 25, die op jonge leeftijd de wereld hadden gered. Nu komt het grote kwaad weer terug en moeten ze weer strijden om de wereld te redden! Ik ben zelf ook 25, dus ik vind het geweldig dat ik weer door Veronica lees over personages rond mijn eigen leeftijd. Uitverkoren is nu uit!

Tot slot wil ik The Witcher ook belichten, want dat is ook een volledige serie die is verschenen. Heb je genoten van de games of de serie? Lees dan vooral de boeken! Ik lees nu het tweede deel, die zeker bevalt. De boeken hebben ook nieuwe covers gekregen, dus je kan in de zomer de hele serie verzamelen!

Dit zijn mijn aanraders voor de aankomende zomer. Welke boeken wil jij sowieso gaan lezen deze zomer? Laat het me weten, of check de aanraders van andere deelnemers van de Friday Five!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.