The Friday Five: Boeken op mijn wishlist

Wekelijks worden er op verschillende blogs een lijstje van vijf besproken. Deze week bespreek ik vijf boeken die op mijn wishlist staan. Maar vijf boeken? Ja, dat wordt dus een kleine greep van alle boeken die ik nog zou willen hebben. Ik heb vijf boeken uitgekozen met een flink nerdy randje die bijna volledig in het teken staan van fandoms. Wil je het brein achter de Friday Five leren kennen? Dan moet je bij Madelon zijn van The Book Diaries, die deze rubriek heeft opgestart.

 

1.Avatar: The Rift

Ik ben al vanaf het begin fan Avatar The Last Airbender. Het verhaal van Aang is echt fantastisch en toen de serie eindigde was er echt een gat gebrand in mijn hart. Wat moest ik nu? Later kon ik mijn hart ophalen, aangezien er graphic novels zouden uitkomen die verder gingen waar de serie was geëindigd. Het is niet het officiële verhaal van de makers, maar ze hebben wel met het verhaal ingestemd. Het eerste verhaal was The Promise, daarna kwam The Search. Beide verhalen heb ik in een grote hardcover, maar er is nog meer! Het derde verhaal is The Rift en volgens mij gaat het deels over hoe Republic City is ontstaan. En hé, mocht ik dit boek in bezit hebben, kan ik door met de volgende hardcover van het vierde verhaal, Smoke & Shadow.

2. Tokyo Geek’s Guide

Ik had vorige maand A Geek in Japan gekocht en dit boek is zo fantastisch, ik wil meer geeky dingen over Japan! Tokyo Geek’s Guide lijkt me daar een gepast boek voor. Dit is een gids voor Tokyo, met name alle geeky plekken die je moet bezoeken om de otaku in jezelf los te laten. Aangezien het mijn grote droom is om Japan te gaan, lijkt me dit boek perfect om mijn enthousiasme te vergroten.

 

3. Steven Universe Volume 1

Ik ben ook een groot fan van Steven Universe, een geweldige serie met zo’n emotionele lading en een geweldige worldbuilding die echt stukke beter is dan ik in eerste instantie had gedacht. Een collectie beginnen met boeken en graphic novels over deze serie lijkt me dan ook een goed idee, dus ik zou graag willen beginnen met volume 1 van de graphic novels!

 

4. Otaku Encyclopedia

Ja Joost, weer een boek over Japanse geekcultuur? Jep. De otaku encyclopedia lijkt me heerlijk leesvoer zodat ik mijn otaku-kennis kan uitbreiden. Er is vast nog genoeg te leren wat otaku’s betreft, dus ik ben heel benieuwd wat dit boek allemaal te melden heeft. Deze staat dan ook zeker op mijn wishlist!

 

5. Adventure Time Mathematical Edition Volume 4

Ook fan Adventure Time kan ik volledig genieten. Zeker die laatste aflevering, oei, de feels! Ik heb de eerste drie delen van de graphic novels in hardcover, dus die vierde hoop ik zeker eens toe te voegen aan het rijtje!

 

Zo, dat is de Friday Five voor deze week! Mijn dagelijkse portie geekiness heb ik weer op het internet gezet met dit blogje. Zijn er bepaalde boeken in dit rijtje die je ook zou willen hebben, of heb jij boeken die ik ook zeker zou moeten lezen? Laat het me zeker weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.