The Friday Five: Boeken van eigen bodem

Een nieuwe vrijdag, een nieuwe Friday Five! Dit is een wekelijkse rubriek waarin ik samen met vele andere bloggers lijstjes van vijf maak, deze keer vijf boeken van eigen bodem. Nederlandse auteurs zijn namelijk erg getalenteerd, dus het wordt tijd om er een paar in het zonnetje te zetten. Het onderwerp van deze week is bedacht door Chelsey van Leesmeemetmij.

 

We beginnen met Mislukt van Iris Boter. Dit boek gaat over een meisje die bij de kunstacademie zit en op een dag valt en in een heel ander tijdperk terecht komt. Ik zal er weinig over verklappen, maar het einde had me even flink geraakt. Ik voelde me zo verloren door het einde, maar ik vond het ook een heel bevredigend einde. Confused much? Het was echt een heel sterk verhaal met hele tastbare personages, dit boek mag van mij nog veel meer aandacht verdienen!

Daniëlle Bakhuis is een sterke thrillerauteur, wat ze vooral heeft bewezen met De eliminatie. Hierin zitten tien mensen in een garage en kunnen ze er pas uitkomen als de helft van hen dood is. Zo’n gruwelijke situatie! Al snel denk je na over de waarde van een mensenleven, want is het leven van een jong persoon meer waard dan dat van een ouder persoon? Het boek is niet alleen erg spannend, maar het laat je ook goed nadenken over ethische kwesties.

Blossom Books is begonnen met het uitbrengen van boeken van Nederlandse auteurs, waarmee ze begonnen met Heerestraat & Rozenlaan van Carlie van Tongeren. Ik dacht eerst dat dit een typisch mijn-ouders-zijn-gescheiden-en-dat-is-vervelend-verhaal was, maar ik had het flink mis. De personages leken op het begin heel vlak, maar ze groeien enorm in het verhaal en zijn veel realistischer dan je denkt. Ik heb erg genoten van dit boek en kijk ook zeker uit naar nieuwe boeken van Nederlandse auteurs bij deze uitgeverij!

Een auteur die ik gewoon niet moet vergeten is Mirjam Mous. Zij schrijft al jaren spannende verhalen waardoor veel jongeren zijn gaan lezen. Het grootste voorbeeld van haar boeken is Boy 7, welke zelfs is verfilmd en is uitgebracht als theaterstuk. Binnenkort komt zelfs een speciale jubileumeditie uit van dit boek, zo tof!

Tot slot hebben we mijn favoriete Nederlandse auteur, namelijk Buddy Tegenbosch. Oog om oog is een boek dat (sorry voor de woordgrap) mijn ogen heeft geopend voor de Nederlandse boekenmarkt. Deze man schrijft legendarisch! Oog om oog gaat over een jongen die gaat studeren en vroeger enorm is gepest. Ik had het idee dat het een boek was over wraak, maar dat is het totaal niet. Het is een mix van de bijzondere personages uit de boeken van John Green, maar met de spanning van de boeken van Stephen King. Tijdens het lezen van dit boek dacht ik totaal niet na over mijn omgeving, ik zat gewoon helemaal in het verhaal!

 

Dit is mijn Friday Five, welke boeken van eigen bodem vind jij fantastisch? Laat het me vooral weten in de reacties en kijk vooral naar de andere Friday Fives van mijn collega-bloggers!

3 reacties

  1. Oooh Mislukt van Iris Boter is ook een goede voor in het lijstje zeg. Die wil ik zeker lezen! 🙂 Danielle en Buddy staan ook in mijn lijstje, goede keuze.

  2. Hey ik heb De Eliminatie ook op mijn lijstje! Ik heb me vooral gefocust op boeken die ik nog wil lezen en Oog Om oog is dat net niet meer, dus die staat er niet op. Sterker nog, mijn recensie is afgelopen dinsdag online gekomen. Ik heb slechts 1 boek van Mirjam Mous gelezen en dat is inderdaad Boy7. Dat bleek alleen niet helemaal mijn boek. Jammer.

  3. Leuk lijstje! Ik ben nu heel erg benieuwd naar De Eliminatie!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.