The Friday Five: Boeken van uitgeverij Moon

Wekelijks komt bij mij een Friday Five op de vrijdag online, een lijstje van vijf over een bepaald onderwerp. Deze rubriek is bedacht door Madelon van The Book Diaries en ik doe er al een lange tijd enthousiast aan mee! We hebben in de Friday Five al vijf favoriete boeken van Blossom Books en van Best of YA besproken en nu is de volgende uitgeverij aan de beurt: uitgeverij Moon. Deze uitgeverij heeft vele YA op hun naam staan, dus tijd om daar vijf favoriete boeken uit te kiezen!

 

Ik begin met Het mes dat niet wijkt, het eerste deel van de Chaos trilogie van Patrick Ness. Patrick is een geniale schrijver en heb ik ook mogen ontmoeten op YALC. Deze trilogie is ontzettend spannend en ik kon niet anders blijven lezen. Toen het derde deel nog niet uit was had mijn moeder de Engelse versie bij de bibliotheek gehaald en zelfs die wist ik in één dag uit te lezen (terwijl hij rond de 600 pagina’s was). Ja, ik was volledig in de ban van deze trilogie en hij wordt ook verfilmd (tenminste, de plannen zijn er), daar kijk ik ook naar uit!

Als tweede hebben we Herinneringen van een denkbeeldig vriendje, een ontroerend verhaal over een unieke hoofdpersoon: namelijk een denkbeeldig vriendje van een autistisch jongetje. Normaal ”sterven” denkbeeldige vriendjes snel omdat hun kind hun vergeet, maar doordat het jongetje autistisch is gelooft hij langer in zijn denkbeeldige vriendje. Het is zo’n mooi verhaal en is zo interessant om te lezen omdat het diep ingaat op denkbeeldige vriendjes.

Ook vind ik Stad van Beenderen een favoriet, aangezien dat het begin is van mijn liefde voor de boeken van Cassandra Clare. Deze boeken zijn de basis van The Mortal Instruments-serie, die vele malen beter zijn dan de serie! Er zijn nu al vele series uitgekomen over de Shadowhunters en het weet me elke keer weer te plezieren. Daarbij heeft de uitgeverij laatst deze serie uitgebracht in nieuwe en prachtige covers, ik zou bijna de hele serie opnieuw willen kopen!

Daarna hebben we een contemporary die veel gevoelens bij vele lezers wist los te brengen, namelijk Waar het licht is van Jennifer Niven. Dit boek gaat over twee pubers die steun vinden bij elkaar, een prachtig verhaal wat ook heel zwaar aanvoelt. Er zitten zo veel mooie quotes in dit boek en op het einde had ik een flinke brok in mijn keel.

Tot slot hebben we Half licht, het derde en laatste deel van de serie van Sally Green. Dit boek heb ik uitgekozen door het onvergetelijke einde wat echt een gat achterliet in mijn hart. Dit einde blijft mij echt voor eeuwig bij, deze serie is zo ontzettend goed! Het laat zien dat niet iedereen volledig goed of slecht is, wat je vooral kunt zien bij de hoofdpersoon. Een ideale serie voor liefhebbers van fantasy!

 

Dit was de Friday Five van deze week. Welke boeken van Uitgeverij Moon zijn jouw favorieten? Laat het me weten in de reacties!

10 reacties

Naar het reactie formulier

  • Esmee op juli 21, 2017 om 11:51 am
  • Reageer

  Stad van Beenderen ben ik als luisterboek ‘gelezen’. Of eigenlijk ‘herlezen’. Ik vond het supertof, alleen irriteerde mij kapot aan Clary

  1. Haha, toen ik het boek voor de tweede keer las had ik dat inderdaad ook!

 1. Ik vind het geweldig dat half licht erbij zit! Ik vind de serie echt zo goed, maar te weinig mensen kennen het. En inderdaad het einde was zo heftig en ik vind het zo dapper van Sally Green dat ze het zo schreef, want daar heeft ze zo veel haat over gehad.

  1. Jaaaaa, de Half Bad-trilogie verdient zo veel meer lof!

 2. Heb alleen nog maar Stad van Beenderen gelezen uit dit lijstje en ben op dit moment halverwege deel 5. Waar het licht is wil ik ook al heel lang lezen, maar er komen steeds weer andere boeken tussen, dus dat schiet nog niet erg op.

  1. Snel doen hoor, Waar het licht is is zo mooi!

 3. Leuke blogpost 🙂 Ik ben erg benieuwd naar de trilogie van Patrick Ness aangezien ik zijn schrijfstijl erg fijn vind!

  1. Snel lezen hoor Do, echt een geweldige serie!

  • Tessa op juli 24, 2017 om 6:24 pm
  • Reageer

  Shadowhunters de serie vind ik eigenlijk heel leuk #noshame

 4. Die is gelukkig makkelijk!
  Herinneringen aan een denkbeelding vriendje.
  Die was zo geweldig!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.