The Friday Five: Boeken voor een staycation

In de Friday Five som ik wekelijks lijstjes van vijf op. Nu zitten we midden in de zomer, en gaan veel mensen op vakantie. Mijn vakantie moet nog even wachten, maar in de tussentijd kan ik de vakantie naar mij toe brengen door het lezen van mooie boeken die je het vakantiegevoel geven. Ook al ga je dan niet weg, zo voelt het wel! Dit onderwerp is bedacht door Nienke van Booksometea. Ik geef je graag vijf zomerse tips!

Heb je zin in een romantische zomer vol cliché dates? Dan is De falling in love montage echt wat voor jou! Hierin besluiten twee meiden een zomer vol cliché dates uit romantische komedies na te doen, zonder dat ze echt gevoelens voor elkaar gaan hebben. Althans, dat is de bedoeling… Een erg mooi verhaal die veel queer jongeren kan raken!

Dan door naar Charlie en ik, een boek waarin twee jongens stiekem de trein pakken op weg naar de vakantiebestemming van een jaar geleden. Een boek met humor, avontuur en een ontknoping die zowel tranentrekkend als hartverwarmend is. Dit is een van mijn favoriete boeken en heeft mij persoonlijk erg geraakt, echt een must read!

Pindakaas en sushi is een erg mooie trilogie waarin je een meisje volgt die zich onderdompelt in de wereld van animeconventies. Ik kan niet wachten op een bezoek aan een conventie en in dit boek beleef je er eentje. Het leuke is dat het vervolg gaat over een vakantie naar Japan, dus dan kan je nog meer dat vakantiegevoel krijgen!

Dan door naar een boek waarin je hoopt dat het nooit eindigt. De onverklaarbare logica van mijn leven is een hartverwarmend boek over familie, vriendschap en rouw. Een kleine voetnooit: de auteur heeft in een ander boek (Aristoteles en Dante) uitspraken geschreven die transfobisch kunnen overkomen. Ik kan me niet herinneren dat dit niet het geval is in dit boek, maar pin me er niet op vast. Dit boek is in ieder geval erg mooi door de schrijfstijl en de liefdevolle personages!

Tot slot Blackout, een verhalenbundel van zes zwarte auteurs die schrijven over een zomerdag in New York waarbij de stroom uitvalt. Een feelgood verhalenbundel met zwarte jongeren in de hoofdrol. Een diverse bundel met vele verschillende inzichten op liefde, erg tof dat deze auteurs samen hebben gewerkt! Hierna zet je New York meteen op het lijstje om eens te bezoeken.

Dit zijn mijn staycation tips, welke heb jij voor mij? Laat het me weten, en check de Friday Five van andere deelnemers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.