The Friday Five: Boeken waar ik motivatie/kracht/power uit haal

Vandaag in de Friday Five benoem ik samen met andere bloggers boeken waar ik motivatie, kracht en power uit haal. Deze keer een lekker diverse reden, want er zijn zo veel verschillende manieren voor boeken om mij te motiveren en kracht te geven! Dit onderwerp is bedacht door Nienke van Booksometea.

Op zoek naar Paulie Fink is een boek waar ik zeker kracht uit haal. Dit boek gaat over een meisje in een nieuwe klas, waarbij de klas een oud-klasgenootje mist, namelijk Paulie Fink. Dit boek gaat over jezelf een plekje geven in een nieuwe omgeving en het laat zien dat iedereen wat unieks en moois heeft. Het einde maakte me zo vrolijk en het einde is gewoon zo goed en prettig, zeker een boek waar je echt een oppepper van krijgt!

De appeltaart van hoop is een boek dat je zo veel hoop en kracht geeft. Het laat zien dat je mensen moet helpen die het nodig hebben en dat je de wereld een stukje mooier kan maken door om anderen te geven, mensen te kunnen vergeven en laten zien dat je mensen lief hebt. Zo’n prachtig verhaal!

Het schaduwjaar is een boek waar ook veel kracht in zit. Dit is een vrij akelig boek over een samenleving waarin meisjes flink worden onderdrukt, maar het geeft je wel de hoop dat op een dag vrouwen en mannen gelijk zullen zijn.

De Touching Juliëtte-serie geeft me zo veel power. Zeker het derde deel (wat toen het laatste deel was) liet zien dat Juliëtte zo veel is gegroeid en dat ze zo sterk is geworden. Echt, zij straalde uiteindelijk power uit!

De Spellslinger-serie laat zien dat je zelfs zonder belangrijke talenten of krachten, heel veel kan uitmaken! Kell heeft zelf geen magie, maar hij weet ondanks zijn gebrek aan magie vele dingen te kunnen doen. Hij kan zelfs vele magiërs te slim af zijn! Deze boeken geven de lezer toch veel motivatie, dus deze serie hoort zeker in deze Friday Five.

Dit is mijn Friday Five van deze week. Welke boeken horen in jouw lijstje? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere bloggers die eraan meedoen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.