The Friday Five: Boeken waar je iets van hebt geleerd

Elke vrijdag bespreek ik met andere bloggers een lijstje van vijf, genaamd de Friday Five. Deze week is het onderwerp boeken waarvan je iets hebt geleerd, een onderwerp dat Joany (Craving Pages) opperde. Ik vind het erg mooi dat sommige boeken je hele levenslessen kunnen geven, dus ik had al snel vijf mooie titels uitgezocht die horen bij deze Friday Five.

Match is het eerste verhaal dat ik wil benoemen in deze Friday Five. Dit is het nieuwe boek van Buddy Tegenbosch en is zo ontzettend mooi. Dit boek laat zien dat je in moeilijke tijden je niet moet afzetten van je vrienden en familie, maar er juist steun bij moet zoeken. Eerlijkheid is erg belangrijk, wat Buddy goed laat zien in Match.

Harry Potter zit vol met mooie boodschappen waar je wat van leren. Pak maar elke quote erbij van Perkamentus erbij, want deze wijze man weet constant slimme uitspraken te vertellen aan Harry. Je zou het niet snel verwachten van een fantasyverhaal, maar deze serie bevat genoeg mooie dingen waar je wat van kan leren.

Wonder van R.J. Palacio is een prachtig verhaal over een jongen met een afwijkend gezicht, wat vele verschillende reacties opwekt bij klasgenoten. Dit boek laat zien dat je mensen niet op hun uiterlijk moet beoordelen, het innerlijk is juist hetgeen dat telt!

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld geeft aan de lezer mee dat liefde een heel mooi iets is en dat dit ook kan tussen mensen van hetzelfde geslacht. Becky Albertalli wist door haar boek veel jongeren te inspireren en ze is een mooi voorbeeld voor de LGBTQ+ community. Zeker doordat haar boek is verfilmd is Becky iemand om naar op te kijken, want zij zorgt ervoor dat vele mensen begrijpen dat iedereen een mooi liefdesverhaal verdient!

Tot slot hebben we De appeltaart van hoop, een van mijn favoriete boeken. Sarah Moore Fitzgerald weet te schrijven over hele pure personages en wil in elk boek een mooie boodschap meegeven aan de lezer. In De appeltaart van hoop leerde ik dat het goed is om naar anderen te kijken en af en toe te vragen hoe het gaat. En mocht het niet gaan, dan is het fijn om wat leuks om voor diegene te doen. Het boek laat ook zien dat vergeven een mooi iets is, Sarah Moore Fitzgerald maakt gewoon een goed persoon van je als je haar boeken leest!

Dit zijn de vijf boeken waar ik iets van heb geleerd. Ken jij nog meer mooie boeken die een belangrijke boodschap hebben voor de lezer? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere bloggers die aan de Friday Five meedoen!

1 reactie

  1. Wat mooie lessen! Ik vind het altijd zo bijzonder dat boeken je heel veel kunnen leren. Een buitenstaander zal denken dat het maar een bundeltje papier is, terwijl het in werkelijkheid zo veel meer is! Boeken hebben me heel veel geleerd en hierdoor heb ik me door heel veel dingen weten te werken.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.