The Friday Five: Boeken waar je nachtmerries van krijgt

Aangezien het morgen Halloween is, leek het me een goed idee om tijdens de Friday Five even de griezelige boeken in te gaan duiken! Ik heb een paar boeken uitgekozen waar ik zelf echt nachtmerries van krijg, dus ik vertel je graag meer over deze spooky verhalen.

Clownsnacht van Daniëlle Bakhuis is een kort horrorverhaal over een meisje die oppast in een groot landhuis, waar in de avond een hoop griezelige dingen gebeuren, helemaal als een crimineel is ontsnapt uit een gesticht… Ik kreeg constant de rillingen op mijn rug van dit verhaal, helemaal na het nawoord van de auteur, waardoor je met nog meer angst naar dit boek kijkt…

Natuurlijk kan Het huis zonder einde niet ontbreken, het nieuwe griezelige verhaal van Daniëlle Bakhuis! Mocht je houden van spookverhalen en urban legends, ga je vast erg veel rillingen krijgen door dit boek.

It is een boek dat ik ook moet noemen, aangezien ik zo veel enge hoofdstukken heb gelezen waar ik haast niet bij verder wilde lezen. Stephen King is echt een legende wat betreft horrorverhalen en It is echt een meesterwerk! De nieuwe films vond ik ook erg sterk, deze hoop ik zeker nog een keertje te gaan bekijken.

Darlah 2: 172 uur op de maan is een boek dat ik ooit leende uit de bibliotheek en binnen een dag uitlas. Dit boek gaat over een missie naar de maan met een paar jongeren, maar op de maan schijnt iets op hen te wachten… Ik heb zo veel spanning gevoeld tijdens dit verhaal, dat ik half hyperventilerend op de bank aan het lezen was en gewoon niet kon stoppen met lezen. Een van de boeken waar ik echt de meeste stress en angst bij heb gevoeld!

Tot slot kan ik de Gone-serie aanraden (liefst stoppen na deel 6, daarna is een vervolgserie die een flinke domper heeft als einde), waarin zo veel gruwelijke dingen met kinderen gebeuren waar je behoorlijk van schrikt. Bloederige taferelen, intense mutaties en bloeddorstige personages, daar kan je nog wel hele enge dromen van krijgen…

Dit zijn de boeken waar ik echt nachtmerries van kan krijgen. Hoe zit het bij jou, welke boeken vind jij enorm eng? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere deelnemers van deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.