The Friday Five: Boeken waarbij de hype veel groter had mogen zijn/mag zijn

Er zijn wat boeken die naar mijn idee fantastisch zijn, maar eigenlijk vrijwel niet bekend zijn bij andere lezers. Erg zonde, want er zijn juist een paar toptitels die een hype verdienen! Het onderwerp voor deze Friday Five is bedacht door Nienke (Booksometea), hopelijk kan ik de hype op deze boeken op jou overbrengen!

Ten eerste raad ik je zeker aan om de Chaos-trilogie van Patrick Ness te gaan lezen. Dit is een ijzersterke trilogie en wordt dit jaar ook nog eens verfilmd! Helaas weten weinig lezers van deze serie, terwijl ik hoop dat het een bestseller gaat worden als eenmaal de verfilming in de bioscopen verschijnt. Een unieke schrijfstijl, een bijzondere wereld en een verhaallijn waarbij je constant op het puntje van je stoel zit.

Dan De kleuren van magie van V.E. Schwab. Zo veel mensen hebben het eerste deel gelezen, maar steeds minder heeft de rest van de serie opgepakt. Ga dat doen mensen, want het tweede en derde deel zijn heel erg goed! Ik heb laatste het derde deel uitgelezen en die vond ik echt legendarisch en zat vol actie!

De Grisha-wereld van Leigh Bardugo verdient ook meer aandacht. Gelukkig worden haar boeken bewerkt tot serie, dus ook bij dit boek hoop ik dat de hype veel groter wordt! Haar boeken zitten vol elementen uit andere culturen, intrigerende personages en verschillende soorten van magie.

De Wrede Prins lees ik nu in de readalong van @thequeenofgeek en er wordt zelfs een evenement georganiseerd rondom dit boek (lees er hier meer over). Al veel mensen hebben de prachtige luxe-editie gekocht met gouden bladsnede, illustraties en meer, maar alsnog hoop ik dat deze hype nog vele malen groter gaat worden, want dit kan echt de YA-topper van 2020 zijn!

Tot slot Zonderling van Laini Taylor, een magisch verhaal met een schrijfstijl die haast ongeëvenaard is. Zo mysterieus, zo sprekend en gedetailleerd, ik kan er geen genoeg van krijgen! Het vervolg (en daarmee ook het laatste deel) is ook zeer bijzonder en weet het verhaal mooi af te sluiten. Zeker een grotere hype waard!

Welke boeken zouden volgens jou echt een grotere hype hebben? Laat het me weten, of check de Friday Five van andere bloggers die aan deze rubriek meedoen!

3 reacties

  1. Mooie keuzes! Ik ben echt een beetje verliefd op de Grisha wereld!

  2. Ik volg voornamelijk Engelstalige booktubers daar lijken deze boeken juist het meest bekend te zijn en juist (te) veel naar voren te komen. Met uitzondering van Chaos van Patrick Ness dan. Jammer om te horen dat ze hier zo veel minder populair zijn. Vooral De Kleuren van Magie vond ik echt een aanrader!

    1. Ja, op BookTube worden er inderdaad boeken de hemel in geprezen die in Nederland niet onwijs goed lopen, zonde!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.