The Friday Five: Boeken waardoor jouw liefde voor boeken is ontstaan

Tijd voor weer een nieuwe Friday Five! Deze wekelijkse rubriek host ik, waarbij ik samen met andere bloggers elke week een lijstje van vijf maak. Het onderwerp van deze week is bedacht door Bianca van Bookalicious Journey.  Een paar boeken waardoor mijn liefde voor boeken is ontstaan, daar kan ik makkelijk vijf van uitkiezen! Vanaf mijn tiende werd ik echt een grote fan van fantasyboeken en een paar jaar later waande ik me ook in het YA-genre.

 

Uiteraard kan ik Harry Potter niet vergeten. Deze fantasyserie zorgde ervoor dat ik elke avond droomde van een leven op Zweinstein. De schrijfstijl van J.K. Rowling is zo fijn en het verhaal is zo tot in detail uitgewerkt, een waar meesterwerk! Ik kan nog honderden woorden typen over het feit dat Harry Potter zo geweldig is en waarom het mijn boekenliefde zo enorm heeft uitgebreid, maar aangezien de meeste lezers van mijn blog ook Potterheads zijn en mijn enthousiasme voor Harry Potter begrijpen, laat ik het hier maar even bij.

Een andere serie die ervoor zorgde dat ik meer van lezen ben gaan houden is Percy Jackson & de Olympiërs. Rick Riordan heeft gewoon een fantastische schrijfstijl, leuke en hilarische personages, in elk hoofdstuk wel een spannend avontuur en veel mythologische invloeden wat ik erg kan waarderen. Nu heeft Riordan vele series geschreven en van elk boek geniet ik enorm! De boeken van Riordan laten zien dat lezen ontzettend leuk en stoer is, ik denk zeker dat je veel toekomstige YA-junkies kan krijgen door kinderen de boeken van Riordan te laten lezen.

Verder met wat jeugdsentimenten. Zo benoem ik graag De held van Oer van Thea Dubelaar. Dit boek gaat over Justin, een normale jongen die op een dag het land van Oer gaat verkennen. Dit is een magisch land vol fantasywezens en opende mijn hart voor magische werelden. Laatst heb ik het boek herlezen, dus je kan deze maand nog een recensie van dit boek verwachten!

Een ander boek dat ik als kind graag las was De aardmagiër, het eerste deel van De macht van het zwaard van Anne West. De magie in dit verhaal vond ik zo indrukwekkend en ik vond het gaaf dat de hoofdpersoon en held van het verhaal een jonge vrouw was. Ik hoop ooit eens de andere drie delen te kunnen bemachtigen, want als kind was ik dol op deze serie. Ik leende ze stuk voor stuk van de bibliotheek en had ze echt verslonden. Ik had gerouwd om de dood van bepaalde personages en was zo geschrokken door een plottwist bij de ontknoping. Een heerlijk verhaal, deze serie zou ik ook graag eens willen herlezen!

Tot slot nog het boek dat ervoor zorgde dat YA-boeken door mij werden verslonden, namelijk De Hongerspelen. Ik las het eerste deel toen hij net uit was en toen een verfilming nog niet bekend was, dus ik was er vroeg bij. Ik vond het verhaal van Katniss ontzettend spannend en sindsdien wilde ik alleen maar meer YA-verhalen lezen. De andere twee delen vond ik ook fantastisch en ik denk dat vele YA-lezers net als ik hun liefde voor YA-boeken kregen door deze trilogie.

 

Dit zijn de vijf boeken waardoor ik ben gaan houden van lezen! Nu ik erover nadenk zijn er nog genoeg boeken die ik ook graag zou willen benoemen (oké ik doe het toch stiekem, namelijk De jongen van smaragd en Drakentemmers). Door welke boeken ben jij van lezen gaan houden? Lees vooral nog andere Friday Five-lijstjes bij deze collega-bloggers!

1 reactie

    • Do op september 21, 2018 om 3:37 pm
    • Reageer

    Mooi lijstje! Ik ben door de serie Hoe Overleef Ik? en de boeken van Carry Slee echt veel van lezen gaan houden toen ik jonger was.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.