The Friday Five: Boeken waarin een van je hobby’s voorkomt

In de Friday Five bespreek ik samen met vele andere bloggers lijstjes van vijf. Nu gaan we het hebben over boeken waarin een van je hobby’s voorkomt. Ik heb vijf boeken kunnen uitlezen met telkens een andere hobby die ik kan benoemen. Dit onderwerp is bedacht door Nienke van Booksometea!

Fangirl gaat uiteraard over fangirlen/fanboyen. De hoofdpersoon is bezig met het schrijven van een verhaal, namelijk fanfiction over Simon Snow (een soort alternatieve versie van Harry Potter). In een duister en ver verleden had ik eens fanfiction geschreven over Avatar The Last Airbender, maar nu ben ik wel bezig met mijn eigen verhaal. Ik zit al op 20.000 woorden (ik denk ongeveer de helft van het verhaal) en ik ben zeker van plan om het af te maken.

Pindakaas en Sushi gaat over een meisje die voor het eerst naar een animeconventie gaat. Hierbij zie je genoeg cosplayers voorbij komen. Ik doe ook aan cosplay, dus ik kon me zeker vinden in dit boek! Pindakaas en Sushi is echt een feest van herkenning voor alle Japan/conventie-liefhebbers, en het boek is ook vaak te kopen op conventies!

Piper Perish gaat over een meisje die graag naar de kunstacademie wil. Hoewel ik niet zulke creatieve dromen heb, ben ik wel af en toe aan het tekenen en vind ik dat hartstikke leuk om te doen! Ik maak graag tekeningen als cadeau voor vrienden en familie en af en toe teken ik ook op mijn tekentablet. Ik vond de creatieve geest van Piper af en toe heel herkenbaar en ik had door dit boek zeker zin om meer te tekenen!

De jongen van smaragd is een boek met een indirecte link naar een van mijn hobby’s. Vroeger verzamelde ik namelijk veel edelstenen en Miyu was een collectie van edelstenen, maar je had ook een website over de magische eilanden van Miyu, net zoals een boek! Dit boek vond ik als kind fantastisch en ik kocht het boek vorig jaar in de Paagman, waar het hele verhaal in te vinden is! Erg leuk om opnieuw te lezen en daarna pakte ik al snel weer mijn edelstenencollectie erbij.

Tot slot Ready Player One, een boek over gamen. Hierin kunnen mensen zich volledig onderdompelen in een VR-wereld vol fictieve werelden. Heerlijk om te lezen, want dit boek gaf ook vele referenties naar fandoms (voornamelijk uit de jaren ’80).

Dit is mijn Friday Five van deze week. Zijn er boeken waar een van je hobby’s een rol speelt? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere bloggers die aan deze rubriek meedoen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.