The Friday Five: Boeken waarin jouw lievelingsdier een rol speelt

Aangezien het vandaag dierendag is, leek het me mooi om wat dieren in het zonnetje te zetten! Hierbij de Friday Five van deze week, een wekelijkse rubriek waar ik samen met andere bloggers lijstjes van vijf maak. Ik kon alleen niet vijf boeken vinden met een kleine panda (mijn lievelingsdier), maar ik heb wel wat boeken kunnen vinden waarin veel toffe dieren in voorkomen! Dit onderwerp is bedacht door Nienke van Booksometea.

Het mes dat niet wijkt is het eerste deel in een bloedstollende trilogie over een wereld waarbij mannen elkaars gedachten kunnen horen.Wanneer Todd bijna dertien wordt en officieel een man wordt, moet hij vluchten voor zijn leven. Todd wordt vergezeld door een hond, die hij ook kan horen. De hond is alleen niet heel snugger, maar hij brengt zo veel humor in het verhaal door zijn aandoenlijke gedachten.

Bravelands is een serie vanuit het perspectief van dieren op de Afrikaanse savanne, zoals een leeuw, olifant en aap. Vele dieren komen voorbij in dit boek, dus het zou zo kunnen dat je lievelingsdier in dit verhaal zit.

De Outcast is de proloog op de Summoner-serie en in deze serie zijn er fantastische demons die allemaal wat weg hebben van dieren, soms zelfs mythologische dieren. Als je deze serie leest, zou je zo je eigen demon willen!

Vogelvrij is een unieke fantasyserie met een niet-magische jongen in een familie vol magiërs. Hij werkt samen met een eekhoornkat, een dier dat echt je hart gaat veroveren (of je oogbal, als je niet uitkijkt…). Dit beest kan praten en is zo ontzettend grof en hilarisch, een dier dat je nooit gaat vergeten!

Tot slot Pandala, een trilogie van graphic novels over dieren. Er wordt niet gesproken in deze graphic novel, maar het beeld zegt eigenlijk al genoeg! Erg indrukwekkend om te zien, deze serie moet ik denk maar eens gaan herlezen…

Dit zijn mijn vijf boeken vol toffe dieren, speciaal voor dierendag! Wat is jouw favoriete dier en komt deze voor in een boek? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere bloggers die meedoen aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.