The Friday Five: Boeken waarin muziek een rol speelt

In deze Friday Five bespreek ik samen met andere bloggers vijf boeken waarin muziek een rol speelt. Eerst had ik heel veel moeite om boeken te vinden met dit thema, maar nadat ik een foto maakte had ik al snel andere titels in gedachte die mooi in dit straatje vallen. Een lijstje van vijf heb ik dus weten te maken! Zet dus maar een lekker muziekje op de achtergrond en bekijk de volgende vijf boeken die te maken hebben met muziek.

 

A Thousand Perfect Notes is een mooi verhaal over een jongen die piano speelt. Vanaf jongs af aan moet hij piano leren spelen, want zijn moeder is een beroemd pianiste die zelf niet meer muziek kan maken. Ze heeft haar hoop gevestigd in haar zoon, terwijl hij eigenlijk niet zo houdt van piano spelen. Een erg ontroerend en indrukwekkend verhaal!

Als ik blijf van Gayle Forman was het eerste boek dat ik er meteen bij pakte, aangezien dit zeker een muzikaal verhaal is. Forman weet heel goed te schrijven over passies, en Mia (de hoofdpersoon) is weg van muziek. Zo speelt ze viool en haar vriend is ook muzikaal aangelegd. Een erg goed verhaal en het vervolg is ook zeer bijzonder! Het eerste deel is verfilmd (If I Stay) en vond ik ook erg goed.

Hold me closer van David Levithan gaat over een personage uit Will Grayson Will Grayson. Het gaat namelijk over Tiny Cooper, een homoseksuele jongen die een van de meest hilarische personages was uit het net genoemde boek. David Levithan heeft een soort musicalscript geschreven over het leven van deze jongen, die erg grappig en vrolijk is.

Hart-Slag is een verhaal over een jongen die te horen krijgt dat hij nog maar even te leven heeft en samen met zijn beste vriendin naar Londen gaat om daar zijn laatste grote droom waar te maken: beroemd worden met zijn muziek. Ik was zelf niet helemaal fan van dit verhaal, maar andere bloggers uit de blogtour waren wel laaiend enthousiast! Het verhaal heeft een onverwachte twist en kan je zeker wat traantjes bezorgen. En er staat zelfs een gitaar op de cover, hoe muzikaal kan je het hebben?

Tot slot hebben we Daan & Nadia (met een iets te korrelige foto, maar dit was met Esther Walraven, de auteur van dit boek! Dit verhaal is te vergelijken met The Fault in our Stars en gaat over twee jongeren die in het ziekenhuis zijn beland. De een omdat hij een verschrikkelijke ziekte kreeg terwijl hij in de bloei van zijn leven zit, terwijl de ander een einde aan haar leven wilde maken. Hoewel de twee erg verschillen, ontstaat er een mooie band tussen de twee. Daan is muzikant en dit komt dus ook aan het bod in dit boek. Zeker een aanrader, Nederland heeft zeker toffe contemporary YA-schrijvers!

 

Dit zijn de vijf boeken waarin muziek een rol speelt. Wil je meer muzikale boeken weten? Kijk dan vooral bij de Friday Five van andere bloggers, want die hebben ook allemaal lijstjes gemaakt!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.