The Friday Five: Boeken waarvan een serie gemaakt moet worden

De Friday Five is een wekelijkse rubriek die ik samen met wat andere bloggers doe. Hierin komt er elke vrijdag een lijstje van vijf online te staan. Deze keer heb ik het over boeken waarvan een serie gemaakt moet worden. Zo zijn sommige boeken zo tof, dat ik er graag een grote serie van zie. Zo kan het boek tot in detail te zien zijn! Nou ja, als de makers er maar niks aan gaan wijzigen… Dit onderwerp is bedacht door Merel van de Hebban Young Adult Club.

 

Het lijkt me erg tof als er een serie zou komen van Harry Potter. Hierbij zou haast elke aflevering 1 hoofdstuk uit het boek 1 aflevering worden van de serie, zodat je in detail alles ziet van deze prachtige boeken. De films zijn uiteraard geweldig, maar ik ben heel benieuwd wat er zou gebeuren als er nieuwe acteurs zijn die het verhaal tot in detail laten zien, met daarbij de special effects die nu gemaakt kunnen worden.

De Summoner serie van Taran Matharu zou het ook goed doen als serie. Demons oproepen, een magische school, verschillende rassen waarbij racisme een rol speelt, deze boeken zouden het zo goed kunnen doen als serie! Al die demons kunnen aanschouwen zou zo tof zijn, dus het lijkt me geweldig als deze boeken een serie kunnen worden.

Dan hebben we de boeken van Leigh Bardugo, die echt perfect materiaal zou zijn voor een serie. Zowel De Grisha-trilogie als De Kraaien-tweeluik spelen zich af in dezelfde wereld en hebben een prachtige en magische setting, welke perfect zou zijn voor een mooie serie.

We gaan door naar de Spellslinger, deze boeken zouden het zo goed kunnen doen als serie! Magie, een antiheld als hoofdpersoon, een eekhoornkat die de beste companion ooit is, dit zou ik zo op Netflix willen zien!

We hebben ook nog de Lunar Chronicles van Marissa Meyer. Hertellingen van sprookjes in een sci-fi setting? Dat vinden fans van Once upon a time vast geweldig! Ik weet zeker dat deze boeken als serie een grote kaskraker kunnen zijn.

Wacht, we hebben al vijf series gehad toch? Jep, maar ik ga nog even door. Er zijn namelijk nog twee series die ik graag als serie zou willen zien! Zo vind ik Gone een gruwelijke maar geweldige boekenreeks die het als serie goed zou doen (het heeft veel weg van Under the dome). Ik hoorde dat er wel plannen waren voor een serie, maar dat het lastig is aangezien de acteurs allemaal kinderen zouden moeten zijn. Zeker met al die gruwelijke gebeurtenissen in deze boeken is het lastig om daar kinderen voor te regelen die dat spelen… Hopelijk komt het er ooit, want het zou echt een fantastische serie zijn!

Tot slot wil ik alle series van Rick Riordan wel als serie zien. Elk hoofdstuk is zo spectaculair dat je er al een hele aflevering mee zou kunnen vullen, dus deze mythologische boeken zou ik ook als serie willen zien! De eerste twee delen van Percy Jackson zijn wel verfilmd, maar die waren vrij slecht… Hopelijk zou een serie het epische niveau van de boeken goed kunnen laten zien!

Dit is mijn lijstje met boeken die ik als serie zou willen zien. Welke boeken mogen volgens jou wel een serie worden? Laat het me vooral weten, ik ben erg benieuwd!

Meer lijstjes lezen van de Friday Five? Dan kan je deze blogs raadplegen, want zij doen ook mee aan de Friday Five!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Goede keuzes! Doe Harry potter serie zie ik wel zitten!!!

  2. Ah ja de Lunar Chronicles lijkt me ook heel cool als series. Ik moet de boeken nog lezen, maar een sprookjeshertelling als serie spreekt me meteen aan. Helemaal als het sci-fi is!

  3. Ik heb deze week helaas geen lijstje kunnen maken, maar ik ben het wel 100% eens met jouw lijst. Vooral Six of Crows zou ik écht als film of serie willen zien, dat lijkt me zo vet! Ook vind ik Gone een heel goede keuze.

  4. Jaaaaaa, The Lunar Chronicles! Ik heb de serie van de week uitgelezen en het lijkt mij zo tof om het als een tv-serie te mogen zien.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.