The Friday Five: Boeken waarvan je de Nederlandse cover mooier vindt dan de originele cover

In de Friday Five bespreek ik lijstjes van vijf met andere bloggers, en deze week wordt het een ode aan de Nederlandse vormgevers. Sommige Engelse boeken met een niet al te mooie inhoud worden op prachtige wijze uitgegeven in het Nederlands, en die mooie boeken laat ik graag aan jou zien! Met dank aan Joany voor het aanbrengen van dit thema.

Het meisje dat kon vliegen vind ik een leukere cover dan de originele, aangezien deze cover veel meer cartoonachtig is. Zeker de tekst in de grote harenwolk is zo speels gedaan, en de kleuren weten mooi op elkaar in te spelen. De originele cover is dan wat realistischer, maar deze stijl vind ik zo veel meer passen bij het verhaal! Ik hoop dat de rest van deze serie ook vertaald gaat worden, want er is genoeg te vertellen.

Dan wil ik eigenlijk een hele uitgeverij in het zonnetje zetten, want Best of Fantasy brengt de meest prachtige limited editions uit! Ze hebben dan wel dezelfde cover als de originele variant, maar dan met prachtige schutbladen, een dustjacket en illustraties op de naked covers. Echte pareltjes voor in je boekenkast, hier ben ik zo’n fan van!

Dan wil ik alle boeken van Rick Riordan noemen, want de Nederlandse vormgeving is om over naar huis te schrijven. De Amerikaanse edities vind ik erg mooi, maar ik ben ontzettend tevreden met de covers die we in Nederland hebben. Zo leuk dat de uitgeverij zijn best doet om er andere covers van te maken, en ze passen ook zo perfect bij elkaar als je de hele collectie hebt!

Lisa Thompson heeft meerdere boeken geschreven en BillyBones gebruikt meestal de originele cover, maar voor dit korte verhaal hebben ze een uitzondering gemaakt. Een goede keus, want dit boek ziet er nu nog indrukwekkender uit! Owen en de soldaat is een prachtig en ontroerend verhaal over herdenken, een fantastisch boek om te lezen rondom 4 en 5 mei.

En dan nog duizendmaal applaus voor BlossomBooks, aangezien ze de meest beeldige covers hebben laten ontworpen voor de Iskari-trilogie. Deze prachtige boeken in een wereld vol draken is zo adembenemend mooi, helemaal omdat er aan de binnenkant van de dustjackets nog mooie extra illustraties te vinden is! Deze boeken staan met trots in mijn boekenkast, wat een pareltjes zijn dit zeg!

Dit zijn de boeken die ik heb uitgekozen, alle lof naar de uitgeverijen die er wat moois van maken! Heb jij nog bepaalde boeken die in het Nederlands zo veel mooier zijn dan de Engelse edities? Laat het mij weten in de reacties, of check de invullingen van de andere deelnemers aan de Friday Five!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.