The Friday Five: Boekenseries die ik uit wil lezen in 2020

In 2020 zijn er genoeg goede voornemens door mij gemaakt. Naast een reading challenge en wat doelen in 2020, zijn er ook wat boekenseries die ik hoop uit te lezen dit jaar. Een paar series heb ik de afgelopen tijd verwaarloosd en moet ik echt gewoon oppakken, dus deze bespreek ik graag met je tijdens deze Friday Five!

Het laatste deel van Gone is uit (na de zesdelige reeks kwam er nog een trilogie), welke Held heet. De vorige twee delen lieten zien dat de FAKZ nog lang niet klaar was, want nu zijn er vele mutaties over de hele wereld gespot. Michael Grant weet zo gruwelijk te schrijven en in 2020 kan ik deze serie afmaken!

Ook kwam in januari De kleuren van licht uit, het laatste deel in de Schemering-trilogie. Deze lees ik samen met andere lezers in een readalong, dus deze trilogie ga ik ook met gemak uitlezen! Ik vind dit verhaal echt heel tof, zeker door de verschillende soort Londens. Door de readalong las ik ook zo veel soorten theorieën over het einde, het is zo veel leuker om samen met anderen een boek te lezen en tussendoor te bespreken!

De Lunar Chronicles heb ik al twee jaar niet opgepakt, maar na twee delen moet ik echt wel door met deze serie. Deze hertellingen op sprookjes in een futuristische setting is zo fantasierijk en Marissa Meyer is zo’n leuke schrijfster, ik moet echt de rest gaan lezen! Ik heb de hele serie al compleet, dus ik moet geen excuusjes meer maken en gewoon door!

De Touching Juliëtte-serie wordt ook afgerond in 2020, dus het laatste deel hoop ik te gaan verslinden als die eenmaal uitkomt! Ik ben erg benieuwd naar het slotdeel, hoewel ik wat gemengde gevoelens had bij het afgelopen deel, die erg zoetsappig en vreemd eindigde. Met een beetje geluk bestaat het laatste deel uit veel epische gebeurtenissen waardoor deze serie op een waardige manier wordt afgesloten!

Tot slot de Iskari-trilogie, waarvan ik het laatste deel nog moet lezen. Het is erg tof dat elk deel wordt geschreven vanuit een ander perspectief, waardoor je telkens een ander deel van deze fictieve wereld ontdekt. Ook ben ik helemaal weg van de Nederlandse covers, die zijn zo wonderschoon, vooral met de dustjackets! (update: na het schrijven van deze blog heb ik inmiddels het derde deel gelezen! Een serie kan ik dus al afstrepen)

Dit zijn de series die ik sowieso wil uitlezen in 2020. Ook lees ik dagelijks wat van De Glazen Troon, wie weet kom ik heel ver in deze serie dit jaar! Welke boekenseries wil jij dit jaar uitlezen? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere bloggers die hieraan meedoen!

7 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Mooie series staan er op je lijst. Ik ben echt heel slecht in series uitlezen, maar wist uiteindelijk toch nog genoeg te verzinnen voor de post van vamdaag.

    1. Haha kleuren van magie hebben veel mensen op hun lijst volgens mij. Ik ook in ieder geval.

    2. Lekker bezig Joany! 🙂

  2. Ik maak heel bewust geen TBR. Daarom heb ik deze Friday Five anders ingevuld. Ik ben blij dat we weer niet-tbr-achtige Friday Fives doen!

  3. The Lunar Chronicles is écht de moeite waard om weer op te pakken en uit te lezen. Ik heb deze serie al twee keer gelezen en het blijft oprecht een van mijn favorieten. Vooral het derde boek Cress.

    1. Ah goed om te horen! Dan hoop ik snel Cress op te gaan pakken, wel ideaal tijdens de Blossom Books februarimaand, want dan leest Fleur hem ook! 🙂

  4. Ik heb De kleuren van licht ondertussen gelezen dus die trilogie heb ik alvast uitgelezen. De meeste series die ik lees zijn vrij omvangrijk dus het zal eerder het verder lezen in een serie zijn in plaats van ze uit te lezen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.