The Friday Five: Boekenseries die wat meer delen mogen hebben

In de Friday Five maak ik wekelijks lijstjes van vijf met vele andere bloggers. Het onderwerp van deze week is boekenseries die wat meer delen mogen hebben. Sommige boekenseries zijn fantastisch, dat ik graag meer boeken ervan wil lezen. Genoeg te kiezen naar mijn idee! Dit onderwerp is bedacht door Chelsey van Leesmeemetmij. Ik heb gekeken naar boekenseries die zijn afgerond, dus series die nog vervolgdelen krijgen tel ik niet mee.

 

Ten eerste zou ik vervolgdelen wel willen zien van De Summoner. Fletcher is echt uitgegroeid tot een held, maar hoe gaat het verder? Hoe zit het met het onderlinge racisme tussen volkeren en wat kan er gedaan worden aan de orcs? Genoeg vragen die beantwoord kunnen worden met vervolgdelen. Ach ja, ik mis gewoon de mooie Summonerswereld!

Tahereh Mafi heeft prachtige sprookjesachtige boeken geschreven zoals Verdermeer en Welkwoud, maar ik wil meer! Ik zou het supertof vinden als er nog een magisch verhaal wordt geschreven, inclusief een schitterende cover die bij de vorige delen past. Ik ben in ieder geval voor!

Dit is een klein beetje vals spelen, aangezien er een boekenserie van Nikolai komt. Maar goed, ik wil meer series! De Grisha-wereld heeft nog zo veel meer te bieden en ik denk dat je er heel veel nog uit kan halen. Hoe zit het met andere gebieden uit de Grisha-wereld, op welke plekken in de echte wereld zijn ze gebaseerd? Doe mij maar een Grisha-verhaal in een Japanse setting, dat lijkt me geweldig om te lezen.

Hoewel ik het vierde deel van De 100 soms niet heel nodig vond, lijken me meer delen ook prima. Morgans verhalen zijn heel vermakelijk en ik denk dat je ook, kijkende naar de serie, nog genoeg andere avonturen kan maken in deze wereld.

Tot slot wil ik De Hongerspelen benoemen. Nog meer delen? Ja, ik denk dat je ook veel uit deze wereld kan halen. Hoe is de wereld nu na Spotgaai, hoe zit het met Gale, of hoe waren de Hongerspelen voor Haymitch, of hoe beleefde iemand van het Capitool de opstand met Katniss? Het lijkt me erg interessant om andere tijden of andere perspectieven te zien in de Hongerspelen-wereld, dus daar zou ik graag meer delen van zien.

Ben jij het eens met mijn lijstje, of heb je andere boekenseries die meer delen mogen krijgen? Laat het me zeker weten, of check de Friday Fives van mijn collega-bloggers:

1 reactie

  1. Toffe keuzes, ik kan niet wachten op het eerste boek van Nikolai!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.