The Friday Five: Book Confessions

Elke boekengek heeft wel bepaalde trekjes die wat vreemd zijn of wat de meeste lezers niet doen. Zo ook ik heb bepaalde Book Confessions die ik vertel in de Friday Five! Hopelijk ben ik niet de enige die dit doet…

 

Ik kan erg chagrijnig worden als mensen mij storen tijdens het lezen.

Wanneer ik aan het lezen ben en helemaal ben opgeslokt door het boeken, kan ik echt boos worden als iemand mij stoort en tegen mij praat. Laat mij lekker verder lezen! Het is ook meerdere keren gebeurd dat ik bijna klaar was met een boek en zo nieuwsgierig was naar het einde, maar dat ik op dat moment moest gaan eten. Ik had bijna geweigerd om aan tafel te komen… Het kan echt mijn hele humeur voor de rest van de dag beïnvloeden. Nee beste mensen, stoor mij maar niet als ik aan het lezen ben…

Ondanks de enorme stapel ongelezen boeken, kan ik het niet laten om nog steeds boeken te kopen. 

Ik denk dat meer mensen zich hierin kunnen vinden. Ik heb ontzettend veel boeken. Ik heb aardig veel boeken gekocht tijdens boekenfestijnen of uitverkopen, maar ik heb lang niet alles gelezen. Hoewel ik dus genoeg te lezen heb, komt het maar al te vaak voor dat ik weer een boek in huis haal..

Ik vind het soms lekkerder om kritiek te leveren op een boek, dan het de hemel in te prijzen.

Bij recensies vind ik het soms lastig om in woorden uit te leggen hoe goed ik een boek wel niet vind. Kritiek leveren vind ik anders minder moeilijk. Zeker als ik een bepaald hoofdstuk of een dialoog zo onlogisch vind, kan ik met gemak een heel betoog houden over waarom iets totaal niet kan. Ik kan flink lang babbelen over een bepaalde aflevering van The Mortal Instruments en waarom een bepaald shocking moment totaal teniet word gedaan (even niks specifieks zeggen want anders spoiler ik) en ik kan lang mijn ergernis uiten over het liefdesleven van Zoey uit Huis van de Nacht-serie. Met kritiek heb ik altijd mijn woordje klaar, terwijl ik het dan moeilijk vind om zo te vertellen waarom sommige boeken zo goed zijn. Hebben meer recensenten dit?

Ik check vaak hoeveel bladzijdes mijn boek/hoofdstuk nog is.

Ik zit altijd bij het begin van een boek of een hoofdstuk te kijken hoeveel bladzijdes ik nog moet. Zeker voor ik ga slapen is het handig om te weten dat ik niet aan een lang hoofdstuk moet beginnen als ik doodmoe ben. Het is echt een automatisme!

Ik vind het heel irritant om meerdere boeken tegelijkertijd te lezen, maar ik doe het altijd als ik vakantie heb. 

Normaal lees ik altijd een boek tegelijkertijd. Ik vind het minder lekker om mij op meerdere boeken te focussen, straks haal ik nog boeken door elkaar! Ik doe dat dus niet, maar als ik vakantie heb gebeurt het opeens. Ik heb dan opeens veel meer tijd om te lezen, ik kijk naar mijn boekenkast en zie meerdere boeken die ik zo snel mogelijk wil lezen. Wat gebeurt er? Ik lees er meerdere tegelijkertijd. En dat terwijl ik het helemaal niet wil…

Zo, dat zijn vijf Book Confessions. Herken je er een paar die jij ook hebt? Laat me niet eenzaam voelen en laat het me hieronder weten in de reacties!

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Heeeeel herkenbaar. Vooral het kritiek leveren. Oeps.

  2. Ik check ook vaak hoeveel bladzijden een boek nog heeft, en voordat ik een boek ga lezen, hoeveel bladzijden er in totaal zijn. Soms bekijk ik ook hoeveel bladzijden er nog zijn tot het einde van een hoofdstuk, want ik stop liever met lezen aan het eind van een hoofdstuk dan in het midden. Ik heb geen blog maar vind het wel makkelijker om een negatievere recensie te schrijven dan een heel positieve. En uiteraard koop ik nog steeds boeken ondanks dat ik er nog vele ongelezen heb (en ben ook niet van plan daarmee te stoppen).

  3. Haha, ranten over boeken is heerlijk! Ik lees soms ook expres spoilers voor films en boeken als ik twijfel of ze echt de moeite waard zijn. Daarna vind ik het overigens eigenlijk altijd nóg leuker om ze te gaan lezen/kijken, so there’s that.

  4. Ja hoor, ik herken er verschillende. Die tweede zorgt er hier bijvoorbeeld steeds opnieuw voor dat het aantal ongelezen boeken in mijn kast niet daalt. Verder vind ik het ook moeilijker om een recensie te schrijven wanneer ik helemaal euforisch ben over een boek. Wanneer ik een aantal kritiekpunten heb vind ik het makkelijker om aan een recensie te beginnen. Geen flauw idee trouwens waarom dat zo is.

  5. Hey aantal pagina’s checken doe ik ook altijd, ik moet alleen wel oppassen dat ik de laatste zin net lees.

  6. Haha, heel herkenbaar. Ik vind het vooral vervelend als mensen mij storen tijdens het lezen..

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.