The Friday Five: Bookcrushes

In de Friday Five bespreek ik wekelijks een lijstje van vijf, samen met andere bloggers. Het onderwerp van deze week is bookcrushes, oftewel personages waar je een crush op hebt. Hoewel ik geen instalove voel voor personages, zijn er wel een paar toffe fictieve vrouwen waar ik erg veel bewondering voor heb. Dit onderwerp is bedacht door Paula van Bookbreak!

Ten eerste wil ik het hebben over Stella van Vijf stappen van jou. Dit meisje heeft een heftige ziekte waardoor ze vaak in het ziekenhuis is, maar ondanks dat is ze een vrolijke meid. Ze maakt vlogs voor haar YouTube-kanaal, is erg gestructureerd, maakt graag lijstjes en bouwt zelfs apps. Haar optimistische houding vond ik bewonderenswaardig, dus zij mag zeker in dit lijstje horen.

Lexi is een vrouw naar mijn hart. Ze is een fangirl in hart en nieren en organiseert veel conventies met haar vader. Mijn fangirl organiseert ook evenementen zoals conventies en boekevenementen, dus deze herkenbaarheid sprak me zeker aan. Lexi is een meid met een goede babbel, strakke organisatieskills en is lekker actief, ideaal!

Toen ik De Glazen Troon voor de eerste keer las, had ik meteen lichte crush op Celaena Sardothien. Ze is een sluipmoordenaar, maar houdt ook van lezen en piano spelen. Ze is nieuwsgierig, kan lekker bijdehand zijn en is een hele sterke vrouw. Zij is echt de vrouwelijke variant van personages zoals Rhysand, Four en Peeta, zij zou veel meer fans moeten krijgen!

Een fangirl die houdt van cosplay, conventies en meer? Ja, dat is Elle! Deze fantastisch meid is lekker nerdy en heeft een hartje van goud. Wist je dat dit boek een geeky hertelling is Cinderella? Door Elle en door het verhaal op zich werd ik echt ontzettend vrolijk, dus Elle kan ik zeker een bookcrush noemen.

Luna Lovegood moet ik natuurlijk niet vergeten. Luna is eigenzinnig, trekt haar eigen pad en ondanks de pesterijen blijft ze een lief persoon die niet uit is op wraak. Een vreemde eend in de bijt, maar wel met een geweldige persoonlijkheid!

Dit zijn mijn vijf bookcrushes. Op welk boekpersonage heb jij een crush? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere bloggers!

2 reacties

  1. Oeh, Celaena!

    • Do op augustus 17, 2019 om 7:50 am
    • Reageer

    Yay voor Luna <3 zelf vind ik Kell (ADSOM) erg leuk!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.