The Friday Five: Booktubers die je in het zonnetje wilt zetten

In de Friday Five maak ik wekelijks lijstjes van vijf. Aangezien twee weken geleden boekbloggers in het zonnetje werden gezet, wilde ik nu ook de YouTube-kant belichten! Hoewel BookTube kleiner is dan vroeger, zijn er nog steeds leuke BookTubers die via hun video’s alles vertellen over boeken. Dit onderwerp is bedacht door Joany (Craving Pages) en ik laat je graag mijn aanraders zien!

Hoewel Chinouk Thijssen niet meer aan het booktuben is, wil ik haar toch benoemen als writertuber (dit woord heb ik zojuist verzonnen). Ze vertelt nu in haar video’s juist over haar schrijfleven. Evenementen, schoolbezoeken, het schrijfproces en zelfs online boekpresentaties, dat is allemaal op haar kanaal te vinden!

The Book Leo is een YouTuber die veel verschillende video’s maakt, maar haar video over de Royals-serie is echt hilarisch, omdat ze het boek volledig kan afbranden en veel problematische dingen uit het boek belicht. Ook nog eens een Nederlander!

PeruseProject kijk ik al een tijdje niet, maar ik geniet altijd van haar video’s als ik ze zie. Ze heeft gewoon een fine manier van vertellen en kiest altijd mooie boeken uit om te tonen aan haar kijkers.

Jessethereader volg ik al sinds het begin van BookTube en hij is nog steeds fanatiek bezig! Zijn boekensmaak (maar ook graphic novel/mangasmaak) sluit zeker bij mijn boekensmaak aan, dus dit is zeker een BookTuber die ik graag in het zonnetje zet.

Ik zei eerst dat BookTube kleiner wordt, maar deze nieuwe Nederlanse BookTuber maakt haar intrede! Boekendraak is een kanaal die nu nog rie video’s heeft, maar er komt vast genoeg leuks aan!

Dit zijn mijn BookTube-aanraders. Welke BookTubers volg jij met veel plezier? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere bloggers!

2 reacties

  1. Ik kijk niet zoveel booktubers, maar een leuk lijstje! Ik kijk wel veel Harry Potter gerelateerde kanalen…

    1. Oeh, dat is ook nice!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.