The Friday Five: Bruine boeken

Wekelijks doe ik de Friday Five, de wekelijkse rubriek waarin ik samen met bloggers lijstjes maak van vijf. We bespreken elke drie weken boeken met een bepaalde kleur, deze keer is bruin aan de beurt. Bruine boeken zijn eigenlijk vrij zeldzaam. Ik heb echt heel soepel moeten zijn met de kleur bruin, want die is haast niet te vinden. Gelukkig heb ik nog vijf bruine boeken kunnen vinden in mijn boekenkast!

Iskari: De gevangen koningin is het vervolg op De laatste Namsara en is erg tof. Draken komen er minder in voor, maar het gaat vooral over politieke intriges. Kristen Ciccarelli stelt me niet teleur en op de cover zijn er wat bruine tinten te vinden. Dit jaar komt ook het laatste deel uit, dus daar kijk ik enorm naar uit! Het derde deel zal gaan over Safire en ik ben erg benieuwd hoe deze serie gaat eindigen, hoewel er misschien companion novels gaan komen.

Riders is een tweeluik over vier ruiters van de apocalyps. Ik kan me er helaas nu weinig van herinneren, maar ik vond het wel een toffe serie en ik ben eigenlijk best benieuwd naar een nieuwe serie van Rossi.

Onderweg met Roadie heb ik helaas nog niet gelezen, maar ik heb wel het boek laten signeren door Thomas Acda toen hij een boekpresentatie gaf bij de Donner in Rotterdam. Toch maar een keertje oppakken, want ik wil hem nog graag lezen!

De Nachtuilen heeft een bruine rug, dus ik keurde hem goed voor de Friday Five. Deze serie recenseer ik voor Fantasywereld en ik ga snel beginnen aan het derde deel, want die is nu ook uit! Ik had Jeroen van Unen ook gezien en gesproken tijdens Castlefest vorig jaar en ik vond hem een hele toffe schrijver, dus ik ga het boek snel lezen.

Tot slot De kleine Odessa, een verhaal over een meisje die belandt in een stad die helemaal in het teken staan van boeken. Grote schrijvers van eeuwen terug bestaan er en je kan er wezens, personages en spullen uit boeken halen! Dat is toch de droom van elke lezer, toch?

 

Dit zijn mijn vijf bruine boeken. Welke bruine boeken heb jij in bezit? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere bloggers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.