The Friday Five: De beste boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen

De laatste Friday Five van het jaar, en misschien ook wel de meest lastige Friday Five… Ik moet namelijk de vijf beste boeken uitkiezen van het afgelopen jaar. Ik heb er meer dan 150 gelezen, waaronder heel veel toppers. Na heel wat titels elimineren heb ik vijf boeken uitgekozen die wat mij betreft de toppers zijn van 2018. Een lastige opgave, maar het is gelukt. Dit zijn stuk voor stuk gigantische aanraders, dus zet deze zeker op je lijstje zodat je die volgend jaar gelezen hebt!

 

Charlie en ik is mijn favoriete boek van het jaar. Dit boek wist mij zo persoonlijk te raken, de personages zijn zo grappig en er zit een bepaald mysterie in het verhaal waar je achter komt bij de ontknoping. Mijn recensie is ook erg persoonlijk, maar daarom was ik ook erg blij met de mooie reacties.

Neverworld Wake is een episch verhaal dat me deed denken aan de film Inception. Het is zo’n meesterwerk vol spanning en een vrij complexe, maar uiterst interessante wereld. Damn, deze schrijver is echt briljant! Ik was echt helemaal in de ban van dit verhaal, dus deze hoort zeker in het rijtje thuis.

Dan hebben we EEN, een prachtig verhaal in vrije versvorm over een Siamese tweeling. Hoewel er weinig woorden worden gebruikt, zegt dit verhaal zo veel. Het is erg emotioneel, wat alleen maar wordt versterkt door de schrijfstijl. Hierdoor ben ik echt fan geworden van verhalen in deze vertelvorm, want het weet je echt te raken. 

Everless is een debuut, maar zo ontzettend sterk. Deze magische wereld waarin tijd in je bloed zit is heel gaaf, het verhaal heeft een fijn tempo en het einde zit vol plotwendingen waar je haast kippenvel van krijgt. Ik kan niet wachten op het vervolg!

Dan hebben we de trilogie van Rebel in de woestijn, een geweldig verhaal met een Midden Oosters-tintje vol magie, intriges, geweldige personages en bloederige taferelen. Bij Alwyn Hamilton heb je gewoon geen zekerheid wie het gaat overleven! Deze trilogie vond ik zeer indrukwekkend en mag gewoon niet ontbreken in deze Friday Five.

    Dit zijn mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar. Er zijn nog zat andere toffe boeken die ik heb gelezen in 2018, maar dit was de kleine selectie die ik heb gemaakt. Welke boeken die je in 2018 hebt gelezen zijn jouw favorieten? Laat het me zeker weten, of check de andere Friday Fives van andere bloggers!

2 reacties

  1. Leuk! Ik heb alleen wel besloten niet mee te doen, want ik doe zoiets al op mijn eigen blog maar dan per kwartaal. Ik ga in februari weer meedoen, want de thema’s van januari liggen mij niet of heb ik al behandeld. Zoals de boeken waar ik in 2019 naar uitkijk. Charlie en ik moet ik nog lezen, en ik ben het eens met Everless Één vond ik dan weer wat minder, maar dat komt door de vrije vers.

  2. Zelf ben ik nog steeds zo onder de indruk van ‘they both die at the end’ en ‘showstopper’, en natuurlijk hoort ‘ the strange fascinations of Noah Hypnotik’ ook bij mijn favorieten 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.