The Friday Five: De beste films die ik het afgelopen jaar heb gezien

Een nieuwe Friday Five! We naderen het einde van het jaar, dus in december zullen er in de Friday Five veel terugblikken komen naar het afgelopen jaar. Deze week bespreek ik en vele andere bloggers vijf beste films die we het afgelopen jaar hebben gezien. Ik heb er nu rond de veertig gezien, dus ik vond het best lastig om te kiezen! Ik besloot me te richten op de films die dit jaar zijn uitgekomen, dus hierdoor kon ik het lijstje wat inkorten. Zie hier mijn favoriete films van het afgelopen jaar!

 

We beginnen met Wonder, de verfilming van het gelijknamige boek. Dit verhaal gaat over August, een jongen met een bijzondere aandoening waardoor zijn gezicht wat misvormd is. Hij gaat voor het eerst naar een openbare school, wat toch vrij eng is. Hoe zullen zijn klasgenoten op hem reageren? Dit verhaal is zielig, maar bevat ook zoveel vreugde, humor en hoop. Ik zat met een betraand gezicht in de bioscoop naar de film te kijken, hij is zo goed!

Deadpool 2 wil ik ook zeker benoemen. Ryan Reynolds als Deadpool is gewoon legendarisch, ik heb weer erg gelachen om deze film. De film bevat lekker veel actie en heeft een iets serieuzere toon dat het eerste deel. Van Deadpool mogen er van mij nog veel meer films komen, want ik raak er niet op uitgekeken!

Dan hebben we The Incredibles 2, ook een vervolg met superhelden. De eerste film kwam echt meer dan tien jaar geleden uit, maar ik was meteen hyped toen ik hoorde dat het vervolg eraan kwam. Hij is zeker niet tegengevallen! Hij was weer spectaculair, hele gave beelden en een toffe verhaallijn. Lees vooral mijn recensie op Fantasywereld

Love Simon is een heerlijke feelgoodmovie, ik ben zo blij dat de filmindustrie dit boek heeft verfilmd! De acteurs pasten erg bij de personages en het sfeertje van het boek is heel mooi verwerkt in de film. Wat kleine aanpassingen zijn gemaakt ten opzichte van het boek, maar dat is niet heel erg. De film liet goed zien dat elke liefde mooi is, een hele goede boodschap!

Tot slot wil ik The Crimes of Grindelwald vermelden, want ook van deze film heb ik erg genoten. Ja, ik heb wel wat kleine opmerkingen over deze film (lees hier mijn recensie), maar ik was weer erg onder de indruk van de special effects en de leuke magische dieren. Ik kan ook niet wachten op het vervolg, want ik heb heel veel antwoorden nodig…

 

Films die het niet hebben gehaald in het lijstje, maar die ik toch even benoem. De eerste drie heb ik gezien in de bioscoop, de rest gewoon thuis of via Netflix:

  • Avengers Infinity War
  • Every Day
  • The Darkest Minds
  • Scott Pilgrim vs the Universe
  • Now You See Me (1 en 2)
  • I kill giants

Dit zijn dus mijn favoriete films van het afgelopen jaar! Wat zijn de jouwe? Laat het me weten in een reactie, of check de andere favoriete films van andere bloggers in hun Friday Five:

2 reacties

  1. Scot pilgrim is ook een heerlijke film! Wonder moet ik nog steeds zien.

  2. Films blijven bij mij nooit zo hangen… maar de laatste film die ik echt mooi vond was Bohemian Rhapsody.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.