The Friday Five: De beste series die ik het afgelopen jaar heb gezien

Een nieuwe Friday Five! In de maand december kijk ik samen met andere bloggers terug naar het afgelopen jaar. De vorige week besprak ik vijf favoriete films van het afgelopen jaar, nu kijk ik terug op de series die ik zag in 2018. Wat zijn de toppers? Pfoeh, dat was een lastige! Ik heb er namelijk een stuk of veertig gezien, dus er is genoeg om uit te kiezen. Uiteindelijk heb ik mijn keuze kunnen maken.

 

Modern Family is een geweldige comedyserie. Alle acteurs zijn zo ontzettend grappig en na acht seizoenen merk je hoe goed je de personages door en door kent. Ja, het zijn wel aardige types (het rebelse tienermeisje, het intelligente zusje, de jonge knappe vrouw die is getrouwd met een oudere rijke man etc.), maar dat maakt de serie zo leuk! Elke aflevering is weer oprecht hilarisch (er is ook geen lachband), dus hier genoot ik ontzettend van. Ik had dit jaar dus acht seizoenen gezien en ik wacht totdat Netflix het volgende seizoen online heeft staan. Dan ga ik die zeker bingewatchen!

Steven Universe bestaat ook al een tijdje, maar het afgelopen jaar was er weer een seizoen. Deze serie is echt fantastisch. De personages hebben zo veel inhoud en de worldbuilding is geweldig. Je merkt dat de serie nu al richting een ontknoping gaat. Het afgelopen seizoen was echt fantastisch, want grote onthullingen werden bekend gemaakt. Ik kan niet wachten op het volgende seizoen! Deze hoort zeker in het lijstje te staan. 

Santa Clarita’s Diet is ook te vinden op Netflix, een hele grappige serie over een vrouw die een zombie is geworden en mensenvlees moet eten (maar er gelukkig nog normaal uit ziet). Haar man probeert haar te steunen, maar hun moorden voor het krijgen van mensenvlees is best wel spannend als een politieagent je buurman is… De serie is als een heerlijke klucht waarin de familie allemaal uitwegen moet vinden om niet gezien te worden als moordenaars.

Over the Garden Wall is een korte serie van tien afleveringen van elk tien minuten. Deze serie is ook te zien op Netflix (net zoals alle andere series in dit lijstje) en is lekker luguber. De serie is voor kinderen, maar zelfs ik vond de serie op  sommige momenten creepy. Elk personage die je leert kennen pakt anders uit dan verwacht, waardoor elke aflevering weer een verrassing is. Binnen twee uurtjes heb je de hele serie gezien, dus ik raad hem je zeker aan om te kijken!

De laatste serie in deze Friday Five is een serie die ik in een keer had gezien, maar nu hoop ik dat het tweede seizoen heel snel gaat komen. Ik heb het over The Dragon Prince! Deze epische fantasy heeft een geweldige tekenstijl, de personages zijn leuk en de magische wereld verdient nog veel meer uitwerking. Ik wil meer!

 

Dit zijn mijn favoriete series die ik het afgelopen jaar heb gezien. Welke series zijn jouw favoriet? Laat het me zeker weten, of check de andere Friday Fives van deze bloggers.

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik heb nog geen van de series gezien die je benoemt. Maar heb nu mooi weer tips voor volgend jaar!

 2. Jaa, Over the Garden Wall vond ik ook zo mooi! Ik ben erg benieuwd naar The Dragon Prince en Modern Family, dus die hoop ik volgend jaar eindelijk te kijken.

  1. Jaaa ga die kijken, The Dragon Prince heb je zo uit en Modern Family is zo hilarisch! 😀

  • Jill op december 15, 2018 om 6:35 pm
  • Reageer

  The Dragon Prince is zo goed! Ik kan niet wachten tot seizoen 2 in 2019! Als je The Dragon Prince goed vindt, is Trollhunters misschien ook wel wat voor jou. Het is een van mijn favoriete series. Ik ben benieuwd om te horen wat jij ervan vindt 🙂

  1. Oeh dan ga ik die in 2019 eens uitproberen, klinkt goed 🙂 Thanks Jill!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.