The Friday Five: De dingen waar ik het meest naar uitkijk voor Yalfest

Elke week bespreek ik op de vrijdag een lijstje van vijf in de Friday Five, samen met andere bloggers. Aangezien Yalfest dichterbij komt, leek het me leuk om een lijstje te maken van de dingen waar Yalfest-bezoekers naar uitkijken! Ik ben naar de afgelopen drie Yalfests gegaan, dus ik heb met gemak een lijstje gemaakt van vijf toffe dingen waar ik niet op kan wachten.

 

Het ontmoeten van je favoriete auteurs!

Dit jaar zijn er weer aantal auteurs die naar Yalfest komen. Een erg indrukwekkend lijstje! Zo heb je Benjamin Alire Saenz, de auteur van Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum en De onverklaarbare logica van mijn leven (die vanaf de dag van Yalfest maar 10 euro is!). Nic Stone is bekend van Zij en ik en Wat zou Martin doen?, Kristen Ciccarelli schrijft de Iskari-trilogie, Karen McManus schrijft toffe thrillers zoals Een van ons liegt en Twee kunnen een geheim bewaren, Samira Ahmed is een nieuwe auteur met haar boek Ingesloten en Teri Terry heeft de Gewist-trilogie geschreven, waarvan het eerste deel nu uit is in Nederland. Ik heb van alle auteurs al boeken gelezen (de afgelopen tijd heb ik ook veel recensies online gezet van Yalfest-auteurs) en ik kan niet wachten om ze te zien! Zeker met het panel denk ik dat de auteurs veel kunnen vertellen over diversiteit en de mix tussen contemporary, thrillers en fantasy is mooi gebalanceerd. Voor ieder wat wils dus!

Vele standjes waar je genoeg bookish merchandise kan scoren.

Op Yalfest zijn er ook meerdere standjes waarbij je allemaal toffe merchandise kan halen. Kaarsen, boekenleggers, printjes en meer, alles is er wel te vinden! Uiteraard worden er genoeg boeken verkocht en ben ik na elke Yalfest-editie thuis gekomen met een overvolle tas met merchandise die ik bij standjes heb gekocht. Neem maar een overvolle portemonnee mee, want aan het eind van de dag is die leeg!

Volg een toffe masterclass van echte experts.

De masterclass van Marieke Nijkamp over schrijven is al vol, maar er zijn nog drie toffe masterclasses die je kan meemaken. Wil je leren over interviewen? Dan kan je naar de masterclass van Chinouk Thijssen gaan! Is een podcast meer iets voor jou? De Grote Vriendelijke Podcast (een hele leuke podcast over kinderliteratuur) is er waarbij je alles kan leren over podcasts. Deze ga ik volgen en hij lijkt me ontzettend leuk! Tot slot is er een masterclass van Inger Strietman die tips geeft voor je leven. De masterclasses zijn drie kwartier, dus naast een masterclass heb je nog ruim de tijd om boeken te laten signeren door de auteurs. 

De hele bookcommunity ontmoeten!

De sfeer op Yalfest is altijd heel fijn Iedereen is gek op boeken, dus zelfs als je in je eentje naar Yalfest gaat kom je vast een hoop bookjunkies tegen! Vele mensen hebben andere lezers ontmoet en daardoor zijn vele vriendschappen ontstaan. Op Yalfest ga ik genoeg bekenden weer zien waar ik mee kan praten, sommige heb ik lang niet gezien! De hele community tegenkomen op dit evenement is de manier om meer lezers te leren kennen, het is gewoon ontzettend gezellig! 

 Een avondprogramma om niet te vergeten!

Het avondprogramma is altijd erg tof. Tijdens het avondprogramma zijn alle auteurs aanwezig, is iedereen netjes gekleed en kan je veel makkelijker op je favoriete auteurs afstappen en een praatje maken. Ze lopen namelijk rond en hierdoor kan je toch net wat meer contact hebben met anderen. Daarbij is er ook nog een extra, want tijdens het avondprogramma hebben we een Skype-gesprek met Laini Taylor, een auteur waarvan eind april een boek verschijnt (Zonderling). Zo leer je alvast deze auteur kennen!

Yalfest is een erg leuk evenement voor de fanatieke YA-lezers. Het is in Hoevelaken (vlakbij het station) en uiteraard krijg je een goodiebag met maar liefst twee boeken (ter waarde van ongeveer de helft van je entreekaartje, dus het geld heb je er snel uit!). Er zijn genoeg activiteiten op Yalfest en ik heb er ontzettend veel zin in! Ik ben benieuwd of Yalfest net zo leuk was als de vorige jaren, kom jij ook? Hier kan je in ieder geval tickets halen voor dit evenement. Wil je nog meer overtuigd worden van een bezoekje aan Yalfest? Lees dan vooral de Friday Fives bij mijn collega-bloggers.

2 reacties

  1. Ik ben nog steeds heel trots dat ik er bij was toen David je onderbroek signeerde! En jaaa, bijna Yalfest!

  2. Echt zin in YALfest! Ik ga ‘De onverklaarbare logica van mijn leven’ denk ik ook wel kopen daar, haha. Ik was die hele 10 euro-actie al weer even vergeten. EN JA: De workshop over podcast maken. ZIN IN!!!! Echt GVP-fan.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.