The Friday Five: De eerste boeken die ik op mijn blog besprak

In deze Friday Five bespreek ik met andere bloggers de eerste vijf boeken die we bespraken op onze blogs. Dat was even een reisje terug in de tijd, want dat is gewoon vijf jaar geleden! Het was wel erg bijzonder om al die oude recensies op te sturen, want mijn schrijfstijl en hele stijl van mijn blog was toen zo anders! Dit onderwerp is bedacht door Nienke van Booksometea.

De Alchemist is het eerste boek dat ik recenseerde. Tijdens mijn eerste blogzomer recenseerde ik ook de rest van deze serie, omdat ik hem toen eindelijk compleet had. Echt een heel tof verhaal vol magie en actie, de laatste twee delen vond ik vooral fantastisch. In dit verhaal leert een tweeling (een jongen en meisje) Nicolas Flamel kennen, die samen met hun te maken krijgt met veel mythologische en magische figuren en door de wereld reizen. Nu is deze zesdelige serie gebundeld in twee dikke pillen, dus dan kan je nog makkelijker de volledige serie in bezit hebben!

Ik was tijdens het begin van mijn blog ook naar het boekenfestijn geweest, dus daar had ik ook boeken van gerecenseerd. Zo recenseerde ik The Hunger Pains, een parodie op de Hongerspelen, en The world of the Hunger Games, een boek met informatie over Panem.

De belevenissen van een muurbloem is een boek dat een diepe indruk op me achter wist te laten. Volgens mij was mijn recensie ook vrij lang, maar ik kreeg er wel mooie reacties op. Misschien moet ik dit boek maar eens een re-read gaan gegeven, want ik ben best benieuwd wat ik er nu van vind!

Nerve heette vijf jaar geleden nog Lef en toen leende ik het een boek van een vriend. Ik nam het mee op mijn vakantie naar Barcelona en las het boek toen ook met gemak uit. Tijdens de boekverfilming had ik het boek ook eindelijk zelf in bezit! Nerve is echt een heel spannend en tof verhaal, een heerlijke read voor op vakantie!

 

Dit zijn de eerste vijf boeken die ik besprak op mijn blog. Ik ben benieuwd hoe het bij andere bloggers is, want niet iedereen blogt net als ik al vijf jaar. Check dus ook zeker de Friday Fives op hun blogs!

1 reactie

  1. Ik heb dit recent nog gedaan, maar dan een lijstje van de eerste 10 boeken. Dus daarom sla ik deze week weer over.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.