The Friday Five: De grootste slechteriken in boeken

In de Friday Five bespreek ik samen met andere bloggers lijstjes van vijf. Deze keer bespreken we het onderwerp van Nienke (Booksometea), namelijk de grootste slechteriken in boeken. Er zijn genoeg kwaadaardige schurken in boeken die het de hoofdpersoon maar al te lastig maken. Ik heb er vijf kunnen uitzoeken voor deze Friday Five!

Ten eerste vind ik de slechterik in Clownsnacht. Dit boek is een ontzettend enge horror over een meisje die aan het oppassen in een groot huis, maar er lijkt iets niet helemaal pluis te zijn tijdens deze donkere avond… Erg luguber verhaal met een donker randje, helemaal met de slechterik die in het boek te vinden is…

In de boeken van Rick Riordan zijn er genoeg slechteriken die het Percy en zijn vrienden maar moeilijk maken. Al is het niet een Griekse monster, dan is het wel een Griekse god, of zelfs een titaan! Genoeg schurken die je kan tegenkomen in de verhalen van Rick Riordan, maar dan met een mythologisch randje!

In Everless zit een slechterik die ontzettend krachtig is, maar je hebt in eerste instantie niet door wie het is. Het einde heeft zo veel grote plotwendingen waarin de grote schurk bekend wordt gemaakt, ik was zo verbaasd tijdens het lezen! Zeker een schurk om in de gaten te houden…

President Snow in de Hongerspelen is een grote slechterik naar mijn idee. Ik ben daarom ook heel benieuwd naar de proloog, omdat je dan dit personage volgt in zijn jongere jaren. Hoe Snow als puber is lijkt me best intrigerend, wie weet snap je dan net iets meer van zijn beweegredenen!

Tot slot de Duisterling in de Grisha-trilogie. Ik ben zelfs een keer wezen cosplayen als de Duisterling, want dat is pas een slechterik waar je u tegen zegt!

Dit zijn mijn vijf grote slechteriken uit boeken. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, en check de Friday Fives van de andere bloggers die aan deze rubriek meedoen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.