The Friday Five: De mooiste kerstboeken

Een nieuwe Friday Five! Aangezien het bijna kerst is, wordt het tijd om wat mooie kerstboeken te noemen in deze wekelijkse rubriek. Heb jij de kerstboom al opgetuigd, je dekentje erbij gepakt met een warme mok thee? Dan ben je bijna compleet, want een goed boek mag niet ontbreken! De komende boeken zijn uitstekend leesvoer voor bij de kerstboom, dus ik hoop dat je genoeg inspiratie krijgt voor de feestdagen.

Ten eerste vind ik de Harry Potter-boeken heel geschikt voor de kerst. Zo kan je de geïllustreerde edities lezen, of juist het eerste deel opnieuw lezen en je weer welkom voelen op Zweinstein. Misschien kan je dan na het lezen ook nog even de eerste film zien! Ideale kerst, toch?

De Kerstmisaurus is een heerlijk kerstverhaal met een dinosaurus op de noordpool. Het is een magisch verhaal voor kinderen, maar ook leuk om te lezen voor de ouders. Daarbij zit het verhaal vol mooie illustraties waardoor je je ogen uitkijkt. Het verhaal is hartverwarmend, grappig en spannend, voor ieder wat wils! 

Let it Snow is een verhalenbundel met onder andere John Green en zorgt ervoor dat je nog meer uitkijkt naar een witte kerst. Het zijn drie verschillende verhalen, maar uiteindelijk hebben ze wel kleine linkjes naar elkaar. Een ideale read voor tijdens de kerst dus!

Dan hebben we Dash & Lily’s Book of Dares, een verhaal over twee tieners die elkaar opdrachten geven, hoewel ze elkaar helemaal niet kennen. Het is een soort leuke speurtocht door New York rond de feestdagen en je wordt helemaal vrolijk door dit boek.

Tot slot wil ik De Notenkraker benoemen, want dit klassieke verhaal heeft vele prachtige nieuwe illustraties. Ja, De Notenkraker is van oorsprong gewoon een boek! De schrijfstijl is wonderbaarlijk en de illustraties hebben ook kleuren die bij kerst passen, dus dit boek kan ik je zeker aanraden! Ook een vrij dun boek, waardoor je dit boek in een keer uitleest tijdens de feestdagen.

 

Ik wens jou in ieder geval alvast een fijne kerst! Mocht je nog kerstboekentips hebben, hoor ik ze graag. Kijk anders ook naar de Friday Five van andere bloggers voor nog meer kerstboekentips.

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. De Notenkraker en Harry Potter 1 heb ik al gelezen deze dagen, en momenteel ben ik nog bezig in Dash & Lily’s Book of Dares, en het is zo leuk! Elk jaar stel ik weer een kleine kerst tbr voor, en ik kan er altijd weer van genieten 🙂

    1. Goed bezig Nicky! 🙂

  2. Mooi lijstje, de kerstmisaurus lees ik met mijn meiden en die vinden hem ook heel leuk

    1. Ah superleuk! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.