The Friday Five: Easy Reads

Elke week zijn er meerdere bloggers die een Friday Five online knallen, een lijstje van vijf over een bepaald onderwerp, bedacht door Madelon van The Book Diaries. Deze week worden vijf Easy Reads besproken. Voor dit lijstje heb ik redelijk dunne boeken uitgekozen die ik telkens binnen een dag uit had. Zit je dus in een leesdip? Lees dan even een van deze boeken en dan ben je er hopelijk snel uit!

 

Laten we beginnen met Een brug naar Terabithia. Dit boek gaat over een redelijk arme jongen die een nieuw buurmeisje krijgt die hem meneemt naar een wonderlijke wereld die ze zelf invullen met hun eigen fantasie. Dit boek is ook verfilmd en is echt prachtig en uiteindelijk heb ik dus ook het boek gelezen. Je ziet het al, het is een erg dun boek en ik had hem ontzettend snel uit. Hoewel het verhaal niet lang is, heeft het wel een enorme indruk op me gemaakt.

Op de laatste dag van mijn vakantie vorig jaar in Londen moest ik een tijdje wachten voordat ik in het vliegtuig kon stappen, dus die middag las ik binnen een lange zit het boek Everything everything (in het Nederlands alles wat je lief is) van Nicola Yoon. Het was een heerlijk boek om te lezen en vooral die cover zorgde ervoor dat ik dit boek kocht tijdens YALC. Everything everything wordt ook verfilmd, dus die hoop ik ook zeker te zien!

Het derde boek dat ik ook ontzettend snel heb gelezen is Reboot. Niet omdat het boek vrij snel uit te lezen is, maar omdat het zo cool, episch en vol actie zit dat je het boek gewoon niet weg kan leggen! Reboot is zo’n stoer boek, dat ik het binnen een avondje had uitgelezen.

Dan komen we uit bij het eerste deel van A Series of Unfortunate Events van Lemony Snicket, een boekenserie die ook is uitgebracht als film en ook als serie op Netflix. De serie volgt wat meer de boeken en deze boeken kan je elk binnen twee uurtjes uitlezen. Het gaat over drie weeskinderen die rijke ouders hadden en Count Olaf is hun nieuwe voogd, maar hij wil alleen maar de kinderen onderdak verlenen omdat hij hun fortuin wilt hebben. Het is een spannend kinderlijk verhaal waarin de kinderen telkens goed moeten nadenken om Count Olaf te slim af te zijn. Prima leesvoer voor tussendoor!

Tot slot hebben we nog Als je dit leest, ben ik dood. Dit klinkt niet als een heel vrolijk boek, maar is vanuit het perspectief van een kind en dat maakt het boek heel puur, eerlijk en zo onschuldig. Dit boek las ik ook ontzettend snel uit en is op sommige punten heel heftig, maar weet het verhaal ook luchtig te houden.

 

Dit was mijn Friday Five voor deze week. Welke boeken vind jij ook heel mooi, of heb jij nog Easy Reads-aanraders voor mij? Laat het me weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.