The Friday Five: Easy Reads

Op de vrijdag doe ik altijd mee aan The Friday Five, een rubriek van Madelon (The Book Diaries) en Esmee (Leesmee). Vandaag bespreken we vijf easy reads, boeken die je heerlijk binnen een middagje kan uitlezen!

 

Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum – Recensie

Dit boek is een luchtig, grappig en iets romantisch boek over Jessie, een meisje die mailtjes krijgt van Iemand Niemand, een anoniem persoon die ook bij haar op school zit en haar kent. Ze probeert uit te zoeken wie de afzender van de mailtjes is en ze heeft wel wat ideeën wie het kan zijn, maar wie het is? Dat weet je pas op het einde. Dit boek las ontzettend snel weg en als lezer moet je gewoon weten wie de Iemand Niemand is, waardoor je het boek zo snel mogelijk uit probeert te lezen.

Boeken van Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries is een geweldige schrijfster als het om jeugdthrillers gaat. Haar verhalen zijn lekker spannend en zelfs mijn zusje (die niet zo’n lezer is) leest een boek van haar binnen een avondje uit (en achteraf kunnen we dan altijd praten over de uiteindelijke dader en of we het zagen aankomen of niet). Doordat de boeken van Mel zo makkelijk te lezen zijn horen haar boeken zeker in het lijstje!

Reboot – Amy Tintera – Recensie

Reboot is een ontzettend spannend, ruig en knallend boek vol bijzondere personages. Ik kon dit boek gewoon niet wegleggen, net zoals het vervolg Rebel! Elke YA-lezer kan echt genieten van deze boeken (alle recensies die ik heb gelezen geven het boek zelfs vijf sterren!). Een dikke aanrader dus!

Harry Potter en het vervloekte kind – J.K. Rowling – Recensie

Hoewel ik erg teleurgesteld ben in het verhaal van de theatervoorstelling, leest dit boek wel ontzettend makkelijk. Doordat het een script is, leest het ontzettend snel weg. De vertaling komt binnenkort uit, dus dan kan je er snel in beginnen en kijken of jij wel gaat genieten van dit verhaal!

Everything Everything – Nicola Yoon – Recensie

Dit boek las ik toen ik in Londen moest wachten op mijn terugreis naar huis. Aan het begin van de middag begon ik eraan, twee uur voor mijn vlucht had ik hem uit! Een erg mooi boek waarbij je echt volledig wordt meegezogen in het verhaal. Zeker een aanrader en ideaal om in een middagje snel uit te lezen.

 

Dit was mijn Friday Five voor deze week. Een paar boeken waar je met gemak zo doorheen kan! Zulke boeken vind ik vaak erg fijn om te lezen, aangezien ik dan mijn concentratie er niet al te lang bij moet houden.

Wat is voor jou een echte easy read?

2 reacties

  1. In Reboot moest ik wel echt even inkomen, maar toen ik er eenmaal inzat, was hij inderdaad zo uit! Rebel is als het goed is onderweg naar mij, dus ik hoop dat ik daar wel meteen lekker in zit 🙂

  2. Ik vond Vertel me drie dingen echt een heerlijk boek, al wist ik al best snel wie Iemand Niemand was. Echt een van de schattigste boeken die ik dit jaar heb gelezen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.