The Friday Five: Enge boeken

Nu Halloween binnenkort eraan komt, is in de Friday Five enge boeken aan de beurt! In de afgelopen jaren heb ik een paar flink enge boeken gelezen waarbij ik de rillingen op mijn rug kreeg. Ik vind het echt een talent als een auteur mij daadwerkelijk bang kan laten maken, dus deze boeken die ik opnoem zijn dikke aanraders! Deze rubriek wordt altijd gedaan door Madelon (The Book Diaries) en Esmee (Leesmee), nu doe ik elke week (hopelijk) trouw mee!

 

Darlah: 172 uur op de maan – Johan Harstad

Dit is vrijwel het engste boek dat ik ooit heb gelezen. Ik had het boek binnen 1 zit uit en ik heb hyperventilerend op de bank gezeten van de spanning. Het kwam zelfs op zo’n punt dat mijn ouders zich afvroegen of het wel goed met mij ging, waarop ik antwoordde met: ”Niet nu, het is juist zo spannend LAAT ME DOORLEZEN!”. Ja, dit boek was nogal intens. Het gaat over drie jongeren die op een missie naar de maan worden gestuurd met astronauten, maar op de maand blijkt iets te zitten waar iedereen voor vreest…

 

Lockwood & Co – Jonathan Stroud

Lockwood is een bedrijf die geesten verdrijft uit huizen. Het is een perfecte mix van Sherlock, Supernatural en Ghostbusters. Het derde deel is laatst uitgekomen, dus je kan een flinke slag slaan in deze serie! Ik vond het hele sfeertje van dit boek ontzettend spannend, geestachtig leuk (see what I did there) en zo lekker Brits.

Anna Dressed in Blood – Kendare Blake

Anna Dressed in Blood is ook een spookachtig verhaal wat mij enorm deed denken aan Supernatural. Cas Lowood doodt normaal de doden die blijven ronddolen in huis. Anna is een geest die gedood moet worden, alleen gebeurt dit niet zo makkelijk en gebeuren er nog andere dingen die Cas doen twijfelen… Ook dit boek vond ik erg spannend, alleen het vervolg vond ik wat minder.

 

Het – Stephen King

Stephen King is echt een meester in het schrijven van ongelooflijk spannende en enge verhalen. Een heel bekend boek van hem is Het (of in het Engels ”It”), een boek over een bijzonder dorp waar een paar oud-bewoners in terugkeren om een bepaald monster te verdrijven. Het is al een tijdje dat ik het boek heb gelezen (en de verfilming heb gezien), maar ik kon echt nachtmerries krijgen van die clown en andere gruwelen in het boek. Het einde vond ik trouwens erg episch en hoewel dit boek onwijs dik is (meer dan 1000 pagina’s), las ik het met veel plezier! Het schijnt ook te zijn dat ze het boek opnieuw gaan verfilmen met nog betere special effects, dat wordt nog eens wat!

 

Gone – Michael Grant

In Gone gebeuren er af en toe zulke gruwelijke dingen, dat ik deze serie zeker in mijn lijstje zet. Gone is een serie van 6 delen die gaat over kinderen tot en met 15 jaar die opgesloten zitten in een koepel rondom hun stad. Ze kunnen er niet uit en hebben geen contact met de buitenwereld. Tel daarbij op dat er een school met redelijke criminelen kinderen ook in de koepel zit en dat sommige kinderen bepaalde krachten krijgen en dan is het spektakel al begonnen! Halverwege de serie gaat het er steeds erger aan toe en heb ik vaak met een pijnlijk en bang gezicht de boeken gelezen. Eén van mijn favoriete series!

 

Dit was mijn Friday Five voor deze week. Pfoeh, ik moet even bijkomen van de spanning!

Welke boeken vind jij eng?

3 reacties

  1. Voor iemand die gek is van lijstjes kan ik soms verbazend slecht op titels komen. Spannende boeken kom ik vrij vaak tegen maar echt griezelige verhalen kan ik niet meteen bedenken. Behalve dan natuurlijk van die dystopische verhalen waar plots geen bibliotheken of boeken meer bestaan en waar je nergens chocolade meer te vinden is. Ook geen chips trouwens. Oh, dat is gemeen van me, sebiet krijg je nog nachtmerries. 😉

    1. PLEASE IK WIL GEEN NACHTMERRIES WAARIN ER GEEN CHIPS IS

      1. Het was maar een grapje Joost. Rustig blijven ademen. Geen paniek. Ik heb je net wat chipsjes toegestuurd via FB om het goed te maken. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.