The Friday Five: Evenementen die ik in 2020 wil bezoeken

In de eerste Friday Fives van het jaar wil ik altijd naar de toekomst kijken en vertellen over de boeken, series en films die gaan uitkomen. Dit hebben we al besproken en nu leek het me fijn om ook te kijken naar de evenementen die gaan gebeuren in 2020. Zo kan je uitkijken naar wat leuke dagen waarin je onvergetelijke herinneringen kan krijgen, zoals een leuke conventie, boekevenement en meer! Ik heb in ieder geval wat leuke uitjes op de planning staan, dus die vertel ik graag aan je.

Ik kijk ten eerste uit naar de eerstvolgende editie van Dutch Comic Con. Dit is de grootste conventie van Nederland en het is het ideale weekend om merchandise van fandoms te scoren, te kletsen met mede-geeks en te cosplayen. Het is weer in de Jaarbeurs in Utrecht op 28 en 29 maart en ik hoop er het hele weekend bij te zijn! Ik ben momenteel van plan om een dag te komen als Jughead van Riverdale (aangezien ik nog nooit een conventie heb bezocht in deze cosplay), maar andere dingen kunnen natuurlijk ook.

Ik ben alleen een keer naar een fantasy-evenement in de buitenlucht gegaan, namelijk Castlefest. Dit vond ik erg leuk, dus ik hoop dit jaar een fantasy-evenement te bezoeken. Tot nu toe lijkt me Elfia Haarzuilens op 25 en 26 april me erg leuk, maar als dit niet uitkomt, vind ik Castlefest of Elfia Arcen ook een mooie optie. Tijdens dit evenement wil ik graag weer cosplayen als Dorian van Throne of Glass, maar het lijkt me ook leuk om als Jacks van Caraval te cosplayen. En wat een geluk dat ik een fangirl heb die als Manon (Throne of Glass) of Donatella (Caraval) kan cosplayen, hopelijk zijn we dan goed te herkennen!

Een nieuw evenement van de makers van Dutch Comic Con is Heroes Made in Asia, dat zich afspeelt op 23 en 24 mei in Gorinchem. Ik weet nog weinig van dit evenement, maar het is een variant op DCC waarin Azië in het teken staat. Verwacht dus veel manga, anime en meer! Ik ben erg benieuwd wat de plannen voor dit evenement zijn, dus hier wil ik wel langsgaan, het liefst als Edward Elric van Fullmetal Alchemist.

Op 5 juli ga ik naar de tweede editie van Yaltival, wat heb ik er nu al zo veel zin in! Afgelopen editie was zo fijn geregeld en vele verschillende internationale en Nederlandse auteurs waren aanwezig. Er waren veel activiteiten (ik gaf onder andere een workshop over boekbloggen) en ik vond het zo gezellig om vele boekenliefhebbers te zien! Yalfest gaat in 2020 niet door, dus kom massaal naar Yaltival voor een ontzettend leuke dag vol boeken!

Tot slot een evenement waarvan ik niet weet of ik het echt ga bezoeken, maar ik hoop eerlijk gezegd dat ik er wel heen kan. Het is een evenement in het buitenland, namelijk London Film and Comic Con, en dan voornamelijk Young Adult Literature Con. Ik ben al drie keer geweest naar dit evenement en is een conventie vol met YA-auteurs. Elk jaar is het weer erg leuk en als de gasten van deze conventie indrukwekkend zijn, wil ik er zeker minimaal een dag naartoe. Dit kan ik dan mooi combineren met een vakantie naar Londen, maar ik moet nog maar even kijken of dit hem wordt! Het is in ieder geval van 24 tot en met 26 juli. Dan hoop ik ook weer als Peeta van The Hunger Games te gaan, dat is echt traditie!

Dit zijn de evenementen waar ik best wel naar uitkijk. Hopelijk kan ik overal naartoe! Welke evenementen staan er bij jou op de planning? Laat het me weten!

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Is er al meer bekend over YALTival? Het is namelijk op mijn vaders verjaardag, dus ik moet echt even overleggen. Maar als ik niet kan heb ik dit jaar dus gewoon echt geen evenementen. Superjammer.

    1. Nog niet heel veel, maar als het goed is kan je ergens deze weken wat meer ervan horen. Er zijn in ieder geval plannen, maar dingen zoals auteurs moeten nog bevestigd worden voordat al het nieuws naar buiten kan worden gebracht. 🙂 Hopelijk lukt het je om te komen!

  2. Eigenlijk een beetje dezelfde evenementen als jij haha. Behalve Yalc want daar ga ik dit jaar niet heen. Maar alles hangt ook een beetje af van de kids enzo.

  3. Haarzuilens is leuker dan Arcen!

    1. Ah goed om te weten Sanne! Is voor mij ook iets dichterbij, dat scheelt haha 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.