The Friday Five: Fandoms waar ik in zit

In de Friday Five bespreken we altijd lijstjes van vijf, meestal in een bookish thema. Dit onderwerp (bedacht door Chelsey) kan wat breder getrokken worden, want nu kunnen we vijf fandoms noemen waar we onderdeel van zijn! Hierbij kijk ik ook naar series, maar die ook een boekige kant hebben.

Laten we beginnen met een manga/anime, namelijk My Hero Academia. Ik volg de anime op de voet, en ben zo enthousiast over deze franchise dat ik de manga aan het verzamelen ben. Over een paar maanden loop ik waarschijnlijk voor op de anime, dit verhaal is zo ontzettend gaaf. Het speelt zich af in een toekomstige wereld waarin mensen superkrachten hebben, alleen Midoriya heeft geen kracht, totdat de grootste superheld hem zijn superkracht schenkt. Ik ben echt dol geworden op alle personages en het verhaal wordt steeds grimmiger en spannender. Deze manga mag van mijn part nog wel even doorgaan!

Dan door naar een andere serie, een fandom waar ik al meer dan tien jaar deel van ben. Het is namelijk de fandom van Avatar The Last Airbender! Ik vond Aangs verhaal perfect en ook Korra’s verhaal wist mij te intrigeren. Ik heb de graphic novels, Funko Pops, artboeken en vandaag de dag komen er nog steeds nieuwe dingen uit. De stemacteurs van Korra en Zuko hebben ook een podcast gestart over de serie, heerlijk om te luisteren en om te zien dat de fandom nog zo levendig is! Daarnaast is er een role playing game uitgekomen, dus deze fandom kan nog vele jaren doorgaan. Laten we het alleen niet hebben over de verfilming…

Dan Pokémon, een fandom waar ik sinds mijn vierde al fan van ben. De kaarten, de serie, de games en meer, ik kan er geen genoeg van krijgen! Pokémon is echt mijn jeugd en zal ik nooit gaan loslaten. Als kind was ik vaak ziek, maar Pokémon zorgde voor zoveel plezier en zorgde ervoor dat ik altijd (net als Ash) beter wilde worden en om avonturen aan te gaan. Een fandom waar ik eeuwig lid van wil zijn!

De YA-community zorgt ervoor dat we met veel andere boekenliefhebbers kunnen praten over boeken, en de fandom rondom de Elfhame-trilogie vind ik echt fantastisch. Bij elke release van de boeken van Holly Black kan ik speciale blogs schrijven, hebben we met een grote groep een readalong waarin we gezamenlijk het boek lezen en de limited editions maken het verzamelen extra leuk. Hopelijk komt Holly Black eens naar Nederland, dat zou echt genieten zijn!

Tot slot de fandom van The Dragon Prince. Deze Netflix-serie begon op het begin nog vrij rustig en heel hyped was ik niet, maar de serie wordt echt beter en beter. We wachten nu op seizoen 4, maar in de tussentijd kunnen we boeken lezen, graphic novels lezen, bordspellen spelen en een RPG-spelen! Deze fandom kan nog veel groter worden in de toekomst en ik kan niet wachten op meer!

Dit zijn de fandoms die ik heb uitgekozen voor deze Friday Five. Welke fandom is jouw favoriet? Laat het me weten, of check de Friday Five van andere deelnemers aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.