The Friday Five: Favoriete boeken die ik deze winter heb gelezen

De winter is voorbij, en deze week hebben we allemaal flink kunnen genieten van het zonnetje. De lente is begonnen, dus het wordt tijd om nog terug te blikken op de winter op het gebied van lezen. Ik heb zelf namelijk een paar hele mooie boeken gelezen, dus in deze Friday Five bespreken we de vijf mooiste boeken van het afgelopen seizoen!

Ik heb ten eerste genoten van Lore of Olympus, een graphic novel die ook te lezen is als Webtoon. Deze hardcover editie is ontzettend mooi, en het verhaal (over Griekse goden in de moderne tijd) is zo indrukwekkend en sterk! Dit verhaal snijdt veel onderwerpen rondom mentale gezondheid aan, en ik kan niet wachten op de volgende delen als fysieke exemplaren.

In de winter heb ik ook een lange tijd De Bronzen Stad gelezen, een flinke dikke pil! Deze historische fantasy vol djinns en politieke intriges was heel interessant, en een ideaal boek om eventjes zoet mee te zijn. Ik kan niet wachten op het tweede deel, die dan ook weer een prachtige limited edition heeft!

In de winter genoot ik ook van de nieuwe delen van Heartstopper, zo fijn dat deze queer graphic novel is vertaald! Ik heb het meest genoten van het derde deel, waarin Nick en Charlie op schoolreis gaan naar Parijs. Ik had helemaal heimweer gekregen naar deze stad, en werd zo blij van de hartverwarmende relatie van de twee jongens (maar ook van andere personages). Zeker een van mijn favorieten van de winter, en ik ben zo blij dat binnenkort de Heartstopper-serie op Netflix verschijnt!

King en de drakenvlinders is een prachtig middle grade verhaal die gaat over racisme, seksualiteit, rouw, familie en vriendschap. Kacen Callender is een fantastische auteur, en dat hij heeft hij weer bewezen met dit mooie boek. Ik had het boek ook zo snel uit, het las als een trein!

Tot slot hebben we een heruitgave van De dagen van de bluegrassliefde, een prachtig queer verhaal van Edward van de Vendel die nu ook vertaald gaat worden naar het Engels. Dit boek geeft je een heerlijk zomers gevoel, het verhaal is tijdloos en toont een prachtige liefde tussen twee jongens. Ik kijk daardoor ook uit naar de andere twee boeken over deze twee personages, die in de komende maanden ook in een nieuw jasje gaan verschijnen.

Dit waren mijn favoriete boeken van het afgelopen seizoen. Welke boeken zijn jouw favoriet die je het afgelopen seizoen hebt gelezen? Laat het mij weten in de reacties, en bekijk vooral de lijstjes van andere Friday Five deelnemers!

1 reactie

  1. Oeh hier staan er nog 2 van op mijn TBR: King en de Drakenvlinders en De dagen van de Bluegrass Liefde. De Daevabad serie heb ik deze zomer uitgelezen, in het Engels.

    Mijn oude URL staat er nog in. Maar laat maar staan, want ik ga binnenkort deze weer daarnaartoe leiden.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.