The Friday Five: Favoriete boeken van Blossom Books

Op de vrijdag maak ik telkens een lijstje van vijf samen met Madelon (The Book Diaries), Esmee (Leesmee) en Marjolijn (Dream 2 Read). Het is altijd boekgerelateerd en deze keer vertellen we allemaal over onze vijf favoriete boeken van een uitgeverij, namelijk die van Blossom Books! Blossom Books is een hele leuke uitgeverij die hele mooie boeken weet uit te geven. Ik heb zelf in mijn boekenkast een speciale plank met alle boeken van Blossom Books die ik in bezit heb, nu zal ik vijf boeken daarvan wat meer in de spotlight zetten omdat ik er zo van heb genoten! Maar vijf boeken uitkiezen is wel lastig, maar ik heb na wat tobben toch een lijstje kunnen maken.

 

Laten we beginnen met een van de meest recente boeken van Blossom Books, namelijk De kids of appetite! Dit boek wist mij echt te betoveren door de schitterende schrijfstijl, de prachtige quotes en de meest bijzondere personages. Dit boek gaat over Vic, een jongen die op een avond van huis wegloopt met de urn van zijn vader, waarin een briefje zit met de plekken waar zijn vader uitgestrooid wil worden. Het enige wat je verder nog weet? Het verhaal van Vic eindigt met een moord (geen spoiler, wordt namelijk in het eerste hoofdstuk al duidelijk), mocht dat je interesse nog meer opwekken. Ik genoot zo ontzettend van dit verhaal, wat je hopelijk kan merken als je mijn recensie leest. David Arnold komt ook naar Yalfest en ik kan niet wachten om hem te spreken en te vertellen hoe goed zijn boek wel niet is. 

Dan een van de oudste series van Blossom Books die maar al te goed is, namelijk de Touching Juliëtte trilogie! Deze boeken zijn niet alleen prachtig van de buitenkant, maar de inhoud is ook zo goed. Tahereh Mafi heeft een unieke schrijfstijl die heel goed de ontwikkeling van de hoofdpersoon weerspiegelt. De opbouw die Tahereh Mafi in haar trilogie weet te stoppen is ongeëvenaard, niemand zou dat kunnen overtreffen! Vooral dat einde wist mij zo te verbluffen dat ik na het lezen van de laatste bladzijde gewoon geshockeerd als een plankje op bed lag, ik kon gewoon niks meer doen! Deze serie hoort zeker tot een van mijn favorieten en heeft een welverdiend plekje in de Friday Five. Benieuwd naar deze serie? Hier kan je mijn recensie lezen van het eerste deel.

Naast het uitgeven van boeken, heeft Blossom Books ook een graphic novel uitgegeven, namelijk Nimona! Dit is een fantasy verhaal met wat science fiction elementen, maar het speelt zich ook weer af in een wat middeleeuwse wereld, een combinatie die gek genoeg zo goed werkt. Nimona is een gedaanteverwisselaar die wat opstandig is en het hulpje wordt van Ballister Zwarthart, een grote schurk. Het hulpje zijn van Ballister gaat alleen niet zo makkelijk, Nimona doet namelijk wat foute dingen. Door de loop van het verhaal kom je steeds meer te weten over Nimona en Ballister, je sluit deze personages echt in je hart! En dat einde, wow, ik voelde me haast leeg van binnen toen ik het boek dichtsloeg.

Naast boeken vol magie en avontuur, geeft Blossom Books ook boeken uit vol humor en romantiek, zoals Lobsters! Dit boek gaat over twee pubers die in de zomervakantie voor hun universiteit ontmaagd willen worden. De twee pubers zijn alleen ontzettend ongemakkelijk, wat resulteert in de meest hilarische momenten die je zelf nooit zou willen meemaken. Ik heb zo hard moeten lachen tijdens het lezen van Lobsters en de auteurs van Lobsters zijn ook echt heel gezellig en grappig!

De 100 is het laatste boek dat ik noem in mijn rijtje. Deze trilogie (die een vierluik gaat worden omdat Kass Morgan bezig is met een vervolg) is de inspiratie geweest van de serie The 100. Hoewel de drie boeken heel anders zijn dan de serie (zoals personages die zijn veranderd en hele andere gebeurtenissen), vind ik beide mediums heel goed. Kass Morgan weet via flashbacks van personages je een steeds beter beeld te geven van de situatie. Deze drie boeken voelden voor mij aan als een soort grote puzzel die ik stukje voor stukje kon oplossen. Een grote aanrader dus, zeker als je nagaat dat de Nederlandse covers veruit de mooiste covers zijn die je kan vinden van De 100! Mijn recensie van het eerste deel lees je hier.

Dit zijn de vijf boeken van Blossom Books die mijn favorieten zijn! Ik had graag nog wel even willen doorgaan met het noemen van geweldige boeken die deze uitgeverij uitgeeft, maar ik moet het houden bij vijf. Welke boeken van Blossom Books zijn jouw favoriet? Laat het me weten in de reacties!

3 reacties

  1. Gelukkig dat het je toch gelukt is te kiezen, haha!
    Grappig om te zien dat wij op een half puntje na allemaal andere boeken hebben gekozen, haha.

  2. Hoera voor De 100! Ik wil het vierde deel lezen!! ❤

    • nickyvbezouw op april 7, 2017 om 3:54 pm
    • Reageer

    Mooie collectie heb je Joost! De Kids of Appetite is natuurlijk mijn favoriet! En ik vond Wink Poppy en Midnight ook heel tof 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.