The Friday Five: Favoriete Boekenchicks

Een nieuwe rubriek waar ik voortaan aan mee wil doen is The Friday Five, die wekelijks wordt gedaan door Madelon van The Book Diaries en Esmee van Leesmee. Dit is net zoiets als de Top Ten Thursday en Super Six Saturday (hele oude rubrieken) waarmee je telkens lijstjes kan maken over een bepaald onderwerp gerelateerd aan boeken. Deze week stond er Favoriete Boekenhunks op de planning, maar ik maak voor het gemak daar Boekenchicks van. Er zijn natuurlijk genoeg fictieve karakters om uit te kiezen, maar ik wist wat leuke personages uit te kiezen voor deze Friday Five!

 

Katniss Everdeen (De Hongerspelen van Suzanne Collins)

Katniss Everdeen komt uiteraard in mijn lijstje. Katniss is dapper, geeft ontzettend veel om haar familie, is sterk en laat zich niet over haar heenlopen. Het is een echte overlever die haar medemens probeert te beschermen. Dat Jennifer Lawrence haar speelt in de films, heeft er ook flink voor gezorgd dat Katniss op het lijstje komt. Zij mag wel met haar pijl en boog een Cupido-pijl op mijn hart richten…

Luna Lovegood (Harry Potter van J.K. Rowling)

Luna Lovegood (of Loena Leeflang in het Nederlands) heeft wel wat weg van mij als ik een vrouw zou zijn. Luna is uniek en wat apart, maar heel vriendelijk (en als ze een Muggle/Dreuzel was, zou ze waarschijnlijk een grote fangirl zijn met veel fandomkleding). Ze heeft veel fantasie en sinds ik las over haar, hoopte ik dat het goed met haar zou gaan. Luna is één van mijn favoriete fictieve karakters en ik zou tot mijn oren verliefd op haar worden als ze vanuit de boeken in deze wereld getoverd zou kunnen worden.

Annabeth Chase (Percy Jackson door Rick Riordan)

Annabeth Chase valt zeker onder de stoere chicks. Als halfgod verslaat ze vele monsters en vecht ze tegen Griekse goden alsof ze het dagelijks doet! Bovendien is Annabeth heel slim, kan ze heerlijke sarcastische opmerkingen maken en is ze heel dapper.

Daenerys Targaryen (Game of Thrones door George R. Martin)

Daenerys is de meest gevaarlijke chick in Westeros! The Mother of Dragons, Khaleesi, noem het maar op, zij bezit veel macht en daarnaast wat gevaarlijke draken. Met haar mooie lange haren, bijzondere ogen en vurige blik (haha, snap je hem, vurig, draken enzo) weet ze mijn hart te laten smelten (haha dubbele stomme woordgrap).

Sam (The Perks of being a wallflower)

Sam is niet een hele stoere chick en ze bezit ook niet heel veel lef, maar ze staat wel stevig in haar schoenen naast Charlie (de hoofdpersoon uit het boek). Sam geniet van het leven en net als Charlie zou ik ook tegen haar opkijken. En Emma Watson als Sam in de boekverfilming? Dat maakt het alleen maar beter.

p1070874

Dit was mijn eerste Friday Five, ik vind het erg leuk om weer bezig te zijn met lijstjes op mijn blog, dus ik hoop dit zeker elke vrijdag te gaan doen!

Wie zijn jouw favoriete Boekenchicks?

3 reacties

  1. Haha, wat leuk dat jij hem in boekenchicks hebt veranderd. Das wel een dingetje ja, dat we jou moeilijk boekenhunks kunnen laten opsommen xD Dat zou beetje zielig zijn misschien, hihi. Maar echt leuk dat je meedoet <3

    1. Haha ik dacht creatief na toen ik het thema van deze week zag. Erg leuk dat ik nu meedoe! 😀

  2. Leuk dat je ook mee doet haha! Katniss had ik ook gekozen als ik een man was.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.