The Friday Five: Favoriete eindes

Sommige boeken weten mij vaak te verpletteren door het einde. Meestal zijn de eindes van boeken hetgeen wat mij vooral bij zal blijven. Vandaag in de Friday Five bespreek ik en andere bloggers vijf favoriete eindes van boeken.

 

Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Eleanor & Park is een liefdesverhaal over twee buitenbeentjes. Dit boek had een hele goede opbouw en ik kan mij het einde nog zo goed herinneren. Die laatste zin had mij zo goed te pakken! Ik hoor van een aantal lezers dat ze het einde wat frustrerend vonden, maar ik vond het juist ontzettend sterk. Je kan het einde meerdere interpretaties geven, wat ik echt heel goed vind.

Half Licht (Half Bad #3) – Sally Green

Half Licht is het einde van de Half Bad-trilogie en raakte mij ZO. HARD. Tegen het einde aan kreeg ik al een onbehaaglijk gevoel, alsof er iets niet helemaal in de haak was. Hoe dichter ik bij het einde kwam, hoe sneller ik wilde lezen zodat ik snel erachter kwam hoe het zou aflopen. En toen… BAM! Dat einde wist mijn lichaam echt te doorboren, ik moest echt de hele dag bijkomen van dat einde! Sally Green heeft misschien niet het meest vrolijke en alles-is-perfect einde geschreven, maar het is juist ontzettend puur en sluit het verhaal op een emotionele wijze af. Toen Sally Green mijn boek signeerde, moest ik ook het even hebben over wat voor impact het einde op mij had achtergelaten.

It’s kind of a funny story – Ned Vizzini

Dit boek is ontzettend grappig, zielig en bijzonder. Het gaat over Craig, een jongen die bijna zelfmoord wilde plegen, maar naar het ziekenhuis ging voor hulp. Hier wordt hij geplaatst in de volwassen psychiatrische afdeling, waarin hij vele bijzondere personen ontmoet. Depressie is het centrale onderwerp van dit boek en wordt ondanks de soms luchtige ondertoon heel goed beschreven. Het einde heeft ook een hele mooie boodschap en ik ben blij dat ze dit einde precies wisten te verwerken in de boekverfilming.

Vertrouw me (Touching Juliëtte #3) – Tahereh Mafi

De Touching Juliëtte-trilogie is echt waanzinnig goed. De personageontwikkeling van de hoofdpersoon is echt fenomenaal en het einde was ronduit legendarisch. Na het lezen van dit boek heb ik gewoon een tijd als een plank naar het plafond gestaard, ik wist echt even niet wat ik moest doen met mijn leven!

Nimona – Noelle Stevenson

Nimona is een heerlijke graphic novel vol magie, goed en kwaad, spannende gevechten en meer. Het einde is zo veelzijdig dat het mij zeker bijbleef. Het was wat treurig, maar ook heel vertederend. Ik wist niet precies hoe ik moest reageren toen ik die laatste bladzijdes las. Moest ik nou huilen, of lachen? Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet het antwoord. Een ding is duidelijk: er moeten zeker meer Nederlandse graphic novels komen, ze zijn echt goed!

 

Dit was de Friday Five voor deze week. Welke eindes blijven jou bij?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.