The Friday Five: Favoriete Fictieve Vaders

In de Friday Five behandelen bloggers op de vrijdag een rijtje van vijf, bedacht door Madelon van The Book Diaries. Deze week bespreken we vijf favoriete fictieve vaders. Ik keek even in mijn boekenkast en kon wat vaders bedenken die zeker in het rijtje thuis horen, maar ik heb ook gekeken naar films en series waar er coole vaders te vinden zijn. Het viel me wel op dat vaders al snel op de achtergrond zitten. Of ze worden nauwelijks genoemd in boeken, of ze zijn jaren geleden al vermoord door Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden. Ja, personages in YA-boeken hebben vaak een tragisch verleden met betrekking tot hun vader. Goed, laten we even wat coole vaders onder de loep nemen!

 

De eerste vader die ik al snel in gedachte had is Arthur Wemel, de vader van de familie Wemel in de Harry Potter-boeken. Arthur is een apart mannetje aangezien hij zo geobsedeerd is met Dreuzels, wat ik echt heel grappig vind. De familie heeft niet veel te makken, maar Arthur werkt hard en is dol op zijn kinderen. Dat is zeker een goede vader die in het rijtje moet staan!

Een vader in een serie die ik in het rijtje wil noemen is Ted Mosby uit How I Met Your Mother. In deze serie vertelt Ted aan zijn kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet, maar dat verhaal is uiteraard ontzettend lang. Ted is zo’n toffe vent en zijn weg naar het vinden van de liefde van zijn leven is zo leuk om te zien, dus hij moet ook zeker in de Friday Five staan.

Poseidon uit de serie van Percy Jackson mag ook niet in het rijtje ontbreken. Een Griekse god als vader? Ja hoor, kan het nog cooler? Hoewel Percy zijn vader niet vaak ziet, merk je wel in de serie dat Poseidon over zijn halfgod-zoon waakt. Daarbij is het kicken als je gewoon een mythologische god als vader hebt, die ook nog wat van zijn krachten aan jou geeft.

De vader van Jeremy in Be More Chill van Ned Vizzini vind ik een geniale vent. Dit komt vooral omdat hij nonchalant doet over het pissen in de badkamer als zijn zoon tanden aan het poetsen is. De opmerkingen van de vader van Jeremy vind ik echt hilarisch en ik heb echt hardop gelachen bij dit boek, dus de vader van Jeremy komt ook in de Friday Five.

Vics Vader in De kids of appetite is een fictieve vader die ik zo fascinerend vond. Hoewel hij al vanaf het begin van het boek is overleden, laat hij toch bepaalde dingen na en de dingen die ik over hem hoorde vond ik zo bijzonder. Ik zou zo een heel boek willen lezen over de vader van Vic, omdat ik net zo’n leventje als hem zou willen leiden. Ik kijk echt enorm tegen deze vader op, dus Vics vader is een mooie afsluiter van deze Friday Five.

 

Zo, dat was de Friday Five voor deze week. Volgende week kan je weer een nieuwe Friday Five verwachten, die weer volledig is gericht op boeken. Welke fictieve vader is jouw favoriet? Laat het me weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.