The Friday Five: Favoriete hertellingen

Een nieuwe Friday Five! Deze keer worden er vijf hertellingen besproken. Ik ben dan niet een expert op hertellingen (mijn fangirl bijvoorbeeld wel), maar ook ik kon een lijstje van vijf opstellen van hertellingen waar ik zeker van genoot.

 

The Lunar Chronicles – Marissa Meyer

Op het moment van schrijven heb ik nog maar 2 delen gelezen van The Lunar Chronicles, maar tot nu toe is het verhaal echt fantastisch. Een coole setting, levendige personages en mooie verwijzingen naar sprookjes. Cinder is een hertelling van Assepoester en vond ik heel sterk neergezet. Scarlet (gebaseerd op Roodkapje) vond ik iets minder, maar alsnog heel tof. Daarbij komen de verschillende personages ook bij elkaar. Alsof je allemaal sprookjesfiguren bij elkaar voegt, maar dan in een futuristische setting! Marissa Meyer komt ook volgende maand naar Nederland, dus nog meer reden om snel deze boeken te gaan lezen. 

Geekerella – Ashley Poston – Recensie

Geekerella is een hertelling van Assepoester en is zo ontzettend aandoenlijk. Dit vooral is ontzettend nerdy en gaat over fandoms, cosplay, conventies en meer. Precies een boek voor mij! Hoewel het boek ontzettend cheesy en romantisch is, zat ik echt te glimlachen van blijdschap toen ik dit boek las. 

Hof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas – Recensie

Dit eerste deel is gebaseerd op Belle en het beest, alleen is het een enorme fantasywereld met Fae (schrijf ik het zo goed?). Dit boek zit vol gedetailleerde beschrijven over Fae en de hoven in deze fictieve wereld. Hoewel de boeken uiteindelijk wel wat meer New Adult worden met al die pikante hoofdstukken, vind ik wel dat Sarah J. Maas een erg mooie wereld heeft neergezet. Ik kijk daarom ook zeker uit naar de novelle in deze serie!

Ventura Saga – Kate Ling

De Ventura Saga is een science fiction-verhaal wat erg lijkt op Romeo & Julia. Een ruimteschip zet koers naar (hopelijk) een nieuwe bewoonbare planeet. In de Ventura word je gekoppeld aan iemand die genetisch perfect voor je is voor het nageslacht. Wat gebeurt er? Een meisje wordt verliefd op iemand die niet haar match is. Af en toe vond ik de zoetsappigheid in deze serie niet heel chill, maar het hele ruimte-aspect vond ik heel interessant. Zeker een leuk tweeluik!

Verdermeer – Tahereh Mafi

Verdermeer heeft wat weg van Alice in Wonderland. Dit boek is voor wat jonger publiek, maar ook prima te lezen voor de YA-lezers. Tahereh Mafi heeft echt een unieke schrijfstijl, haar beschrijvingen zijn zo sprankelend! Volgende maand komt ook het nieuwe deel uit van de Touching Juliëtte-serie en krijgt Verdermeer een soort van vervolg, namelijk Welkwoud.

 

 

Dit was de Friday Five van deze week! Welke hertelling raad jij mij aan?

 

2 reacties

  1. Super leuk lijstje! Ik vond The Lunar Chroicles en Het Hof van… geweldig, dus de andere boeken staan nu ook op mijn verlanglijstje.

    1. Goed om te horen! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.