The Friday Five: Favoriete liefdesverhalen

Liefdesverhalen zijn vrij voorkomend in YA-boeken. De meeste YA-boeken hebben wel een bepaalde mate van romantiek, hoewel ik dat meestal niet enorm waardeer. Geef mij maar lekker veel humor en actie! Deze week wordt er in de Friday Five liefdesverhalen besproken en ondanks dat het thema mij minder ligt, heb ik vijf boeken uit kunnen kiezen die ik erg fijn vond om te lezen.

 

Als geen ander – Una LaMarche – Recensie

Het is al een tijdje geleden dat ik dit boek heb gelezen, maar ik dit boek is mij zeker bijgebleven. Dit gaat over twee pubers die qua etnische achtergrond totaal niet op elkaar lijken, maar de twee weten elkaar te vinden in het indrukwekkende New York. De liefde tussen de twee is heel oprecht, maar ook heel hard. Het is een heel mooi verhaal met twee verstandige pubers die strijden voor hun vrijheid.

Daan & Nadia – Esther Walraven – Recensie

Daan & Nadia kan je de Nederlandse The Fault in our Stars noemen. Dit boek gaat ook over twee pubers: Nadia is een vrij depressief meisje die zichzelf pijnigt, terwijl Daan een jongen is die een tumor krijgt, terwijl hij juist zo actief in het leven staat. De positieve Daan en de negatieve Nadia komen elkaar tegen in het ziekenhuis en er ontstaat een bijzondere band. Dit is een heel mooi verhaal waarin je merkt dat liefde hele mooie dingen teweeg kan brengen bij mensen. 

Holding up the universe / Op mijn schouders – Jennifer Niven – Recensie

Ja, alweer een verhaal over twee pubers: een jongen die een bijzondere afwijking heeft waardoor hij mensen niet kan herkennen en een meisje die eerst extreem overgewicht heeft en nu weer naar de middelbare school toe gaat. Dit is een boek dat onder andere gaat over pesten, maar ook over zelfacceptatie. Het boek eindigt zo vreugdevol, ik kreeg gewoon een enorme glimlach door het lezen van de laatste pagina’s!

Eleanor & Park – Rainbow Rowell – Recensie

Een liefdesverhaal over twee buitenbeentjes. Park is half-Aziatisch, is een redelijk nerd en niet enorm populair op school. Eleanor is een roodharig meisje met wat overgewicht en draagt altijd wat bijzondere kleren. Hoewel de twee eerst schuw zijn tegenover elkaar, worden ze langzamerhand toch verliefd op elkaar. Maar kan deze relatie stand houden? Deze jeugdliefde is zo bijzonder om te zien en dit boek heeft een einde dat ik NOOIT ga vergeten. Serieus, dat einde doet dingen met je.

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli – Recensie

Dit boek heb je waarschijnlijk wel gelezen, aangezien het een enorme hype is. Simon is een jongen die op jongens valt, alleen heeft hij dat nog tegen niemand vertelt. Hij stuurt mailtjes naar ene Blue, een jongen die hij alleen kent via de mail, maar zegt dat hij ook bij Simon op school zit. Wie is die Blue toch? Tijdens het lezen wilde ik dit gewoon zo snel mogelijk weten, dus dit boek las ik maar al te snel uit. Het is een mooi verhaal over liefde, maar ook over de coming-out. Daarbij is de schrijfstijl van Becky zo fijn om te lezen! Dit boek is een heel feel-good verhaal en wordt ook nog verfilmd!

 

Dit is de Friday Five voor deze week. Wat zijn jouw favoriete liefdesverhalen?

 

2 reacties

  1. Ik heb Simon vs toevallig gisteren voor de tweede keer gelezen, en het is geweldig! Eleanor & Park is ook heel goed!

  2. Ik vind deze liefdesverhalen inderdaad ook hele fijne! En daarnaast vind ik het liefdesverhaal tussen Juliet en Declan uit ‘Brieven aan de duisternis’ ook tussen de boeken in jouw lijstje passen. Geen idee of je dat boek al gelezen hebt, maar anders is dat een aanrader!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.