The Friday Five: Favoriete TV-series

In de Friday Five wordt er wekelijks een lijstje van vijf gemaakt. Normaal gaat deze over boekgerelateerde onderwerpen, maar nu worden er tv-series in de spotlight gezet! Ik ben zelf een groot serie-liefhebber, een bingewatcher kan ik mezelf zeker noemen! Toen ik het onderwerp van deze week zag (die Madelon van The Book Diaries bedenkt), had ik wel moeite. Hoe kan ik ooit vijf series pakken uit alle series die ik zie? Ik besloot het wat anders aan te pakken, want ik verdeel de tv-series in drie categorieën: live-action series, cartoons en anime. Zo heb ik drie verschillende soorten series waar ik mijn favorieten van kan benoemen! Als jij dus een bepaald soort serie leuk vindt en de rest niet, kan je toch een lijstje van vijf lezen die ik je aanraad. Laten we beginnen!

 

Vijf live-action series

Game of Thrones is een serie die ik uiteraard moet benoemen. Hoewel ik het meest recente seizoen iets minder vond (het is wel erg duidelijk dat George R.R. Martin niet meer de touwtjes in handen heeft), vind ik deze serie maar al te goed. Het is lekker onvoorspelbaar, heeft veel personages met allemaal hun eigen bijzondere verhaallijnen en DRAKEN!

Een geweldige comedy is How I Met Your Mother, waarin Ted aan zijn kinderen vertelt hoe hij hun moeder heeft ontmoet (geloof me, het is een lang verhaal…). Hierin volg je Teds zoektocht naar de ware liefde. Af en toe wordt er een kleine hint gegeven naar de moeder en dat voedde telkens meer mijn nieuwsgierigheid naar het einde! Je weet namelijk pas in het laatste seizoen wie de moeder is. Een serie met een fantastische opbouw en ook nog eens met hilarische personages in het mooie New York.

Sherlock is weer een spannende serie met korte seizoenen, maar lange afleveringen met een indrukwekkend verhaal. Sherlock in het hedendaagse leven is hyperintelligent, lost veel zaken op en de vier seizoenen zijn één groot geheel. Je krijgt de ene mindfuck na de andere, zeker bij het laatste seizoen! Die cliffhangers waren ook zo heftig, je moet van geluk spreken dat je nu alle seizoen achter elkaar kan kijken…

Stranger Things bestaat uit twee seizoenen en is een geniaal horrorverhaal dat zich afspeelt in de jaren 80. De setting is heel goed, de hele sfeer is herkenbaar, maar ook origineel. Het eerste seizoen had ik gewoon binnen een middagje uit, het is echt verslavend!

The Walking Dead hoort ook in het rijtje thuis, om nog even extra horror toe te voegen aan de friday five. Hoewel ik nog niet alle afleveringen van het zevende seizoen heb gezien, vind ik het een hele goede serie waarin elk personage wel aan een gruwelijk eind kan komen. Ik vind het erg interessant om te zien hoe iedereen probeert te overleven en langzamerhand merken dat de vijanden nog niet eens de walkers zijn, maar juist andere overlevenden…

Vijf cartoons

Qua cartoons wil ik als eerst Avatar: The Last Airbender noemen, zowel het verhaal van Aang als Korra. Deze serie opende nog meer mijn liefde voor fantasy en de Oosterse cultuur. De vier naties die staan voor de vier elementen zijn zo gedetailleerd, de personages zijn doordacht, de sturings- en vechttechnieken zijn spectaculair en het verhaal is ook nog eens erg goed! The Legend of Korra is wel wat anders dan het verhaal van Aang, maar is wat moderner en gericht naar een wat ouder publiek. Avatar is zeker één van mijn favoriete series!

Gravity Falls is ook een serie die zo goed uitgedacht is. Deze serie zit vol mysteries, geheime codes, maar ook aandoenlijke personages zoals Mabel en haar biggetje Waddles (het meest schattige diertje die er maar bestaat. IK WIL OOK EEN WADDLES!). De serie lijkt op het begin wat kinderlijk, maar is zeker ook goed te doen voor volwassenen (net zoals de cartoons die ik hierna ga noemen).

Een serie met een enorme worldbuilding en personages waarvan je de feels krijgt, is Steven Universe. Het duurt even voordat je de wereld van Steven begrijpt, maar dan zit je er helemaal in! Dit verhaal weet je volledig te grijpen op emotioneel vlak, daarbij vind ik de liedjes die af en toe aan bod komen ook heel leuk om te luisteren.

Adventure Time is een nogal wat gekke serie, aangezien het nogal onvoorspelbaar is en best druk. De vrolijkheid spat er van af en gaandeweg de seizoenen merk je steeds meer de grote leidraad van het verhaal. Ik vind deze serie steeds beter worden, zeker nu het werkt naar een groot eind!

Rick and Morty is een wat aparte serie, aangezien deze cartoon absoluut NIET bedoeld is voor kinderen. Het is een beetje vreemd, maar ik heb toch al twee seizoenen gezien en wil snel verder met het derde seizoen. Als je houdt van een cartoon voor wat ouder publiek met genoeg sci-fi-geweld, dan ben je aan het juiste adres met Rick & Morty.

 

 

Vijf anime

Attack on Titan is de anime met de meest spectaculaire actie. Hierin strijders soldaten tegen titans, gigantische mensenetende monsters (die eruit zien als mensen, alleen dan met rare proporties). De vechtscènes waarin de strijders door de lucht schieten zijn zo gaaf om te zijn! Daarbij wil je maar al te graag weten waar de titans vandaan komen. Het tweede seizoen is al uit en ik kan niet wachten op het volgende seizoen!

Elfenlied vond ik in het begin een wat lugubere anime, maar na een paar aflevering was ik echt verkocht door de variatie in deze serie. Het is horror, maar heeft ook een wat diepere laag wat heel aangrijpend is. Het einde liet mij in ieder geval achter met een heftig gevoel, ik wilde eerlijk gezegd meer!

Fullmetal Alchemist: Brotherhood is vrijwel de beste anime die ik heb gezien (en die ik ooit ga zien). Echt alles aan deze anime is fantastisch en ik ga de hoofdpersoon ook nog eens cosplayen op Dutch Winter Con! Deze serie is zo fantastisch, dat ik hem nog vele malen kan gaan kijken. Als je nog nooit anime hebt gezien, is dit de juiste serie om mee te beginnen.

Sword Art Online is een anime waar veel gemengde verhalen over zijn. Sommige mensen vinden het helemaal niks, maar ik vind het juist een goede anime. Ik hou van de virtual reality-werelden en hoewel het verhaal af en toe wat beter kan, vind ik het een hele vermakelijke serie. Daarbij spaar ik ook de light novelles waar de anime op is gebaseerd en die vind ik ook erg goed!

Orange is een wat zielige anime die ik zeker wil noemen. Dit gaat namelijk over een meisje die brieven krijgt van haar toekomstige ik, die vertelt dat een nieuwe klasgenoot binnen een paar weken zelfmoord zou plegen. Het is haar taak om dit tegen te gaan, wat erg lastig blijft. Deze anime is erg emotioneel, maar o zo sterk.

Dit is de Friday Five voor deze week, maar dan haast in drievoud! Welke series vind jij ook tof? Laat het me weten in de reacties, of geef mij wat serie-aanraders die ik zeker eens moet kijken!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.